1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

- Skole-NM blir veldig spennende

Emilie Hansen Wilhelmsen og Celina Paalerud fra Drømtorp videregående skole skal konkurrere på hjemmebane under Skole-NM i Barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Fredag 29. mars møtte 31 fylkesmestere i Akershus fylkeskommunes lokaler for utdeling av diplomer og forberedelser til Skole-NM. 8-25. april arrangeres yrkesfagkonkurransen Skole-NM i over 30 yrkesfag på Vg2-nivå. Tre av konkurransene i Skole-NM foregår i Akershus fylke, hvor Drømtorp- og Skedsmo videregående skole er vertsskoler. Skole-NM i helsearbeiderfaget vil arrangeres 8-9. april og barne- og ungdomsarbeiderfag den 9-10. april ved førstnevnte skole. Møbelsnekkerfaget arrangeres den 10-11. april ved Skedsmo videregående skole.

De to elevene Emilie og Celina gleder seg til å starte Skole-NM på hjemmebane, men først blir det fulle dager med forberedelser på skolen.

– Etter at vi kom videre fra skolemesterskapet, har vi forberedt oss mye med prøve-eksamen. Her får vi de samme type oppgaver som vi får under Skole-NM. Det blir veldig spennende å se hvordan det går, forteller Celina. Oppgavene man får under Skole-NM er litt mer omfattende enn ved vanlige prøver, forteller Emilie.

– Det blir veldig annerledes, for oppgavene gjøres på en annen måte. Et eksempel er at man starter med en samtale før selve prøven, sier Emilie.

Litt nervøs

De to klassevenninnene har så langt ikke noen spesielle forhåpninger om plassering under Skole-NM, men håper at de får brukt alt av kunnskap de har lært.

– Jeg er jo litt nervøs, men gleder meg også. Det blir gøy å se hvordan alt fungerer, sier Celina.

– Jeg er helt enig. Det blir veldig spennende, men jeg tror det er mest nervøsitet rett før man skal inn på scenen. Det går som regel alltid bra. Vi må bare gjøre vårt beste, og gjøre det vi har lært, forsikrer Emilie.

Ut i 27 yrkesfagkonkurranser

Som et siste klapp på skulderen før Skole-NM, ønsket Akershus fylkeskommune å samle alle vinnerne fra Akershusmesterskapet i yrkesfag før de skal i ilden under Skole-NM. Det ble utdeling av diplomer og kake til alle fremmøtte elever og veiledere.

– Det er viktig å gjøre litt stas på alle skolemesterne i fylket. Fram mot NM ønsker vi å vise at de har klart noe virkelig imponerende. Det er utrolig det som de har fått til. Jeg vil gratulere alle som har kommet her i dag, forteller Peggy Lindesteg fra avdeling for videregående opplæring i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er medarrangør under årets Skole-NM, i tillegg til Østfold, Aust-Agder, Oppland, Hedmark, Telemark, Buskerud, Nordland, og Vestfold fylkeskommune. Derfor er det nå de siste forberedelser som skal terpes før Akershus-ungdommene skal måle seg mot resten av Norges yrkefag-selever.

Til sammen er det er påmeldt 380 elever fra alle Norges fylker, hvor det skal konkurreres i 34 yrkesfag. Akershus fylke stiller i 27 av de 34 konkurransene. Samtidig er det syv nye fag på NM-programmet i år; Arbeidsmaskiner, Murer, Anleggsgartner, Skogbruk, Landbruk og gartner, Akvakultur og Ambulansefaget.

Om skole-NM

Skole-NM er en årlig konkurranse i regi av Worldskills Norway, hvor yrkesfagelever på Vg2-nivå får testet sine kunnskaper i en praktisk prøve. I 2019 arrangeres det konkurranser i over 30 yrkesfag, fordelt på 12 videregående skoler i 9 fylker. Arrangementene går over to dager, hvorav en dag til selve konkurransen. 

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet