1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fordeling av stimuleringsmidler til internasjonalt kulturarbeid

Akershus fylkeskommune gir støtte til gjennomføring av prosjekter innenfor internasjonalt kulturarbeid. Seks aktører har nå fått stimuleringsmidler.

Stimuleringsmidlene er etablert som en del av implementeringen av Kulturplan for Akershus 2016–2023. Akershus fylkeskommune vil gjennom denne ordningen gi støtte til aktører i kulturlivet i Akershus som vil arbeide med internasjonale virkemidler og nettverk. 

Prosjekter i internasjonale partnerskap

Forutsetningen for å få midler er at søker har etablert, eller skal etablere, samarbeid med andre internasjonale kulturvirksomheter, med sikte på å nå opp i konkurransen om tilskudd fra internasjonale finansieringsordninger. Aktuelle programmer er Kreativt Europa, EØS-midler for kultur, Erasmus +, Horisont 2020 og/eller Nordiske kulturmidler.

Ordningen skal først og fremst gi aktører i kulturlivet i Akershus mulighet til å utvikle prosjekter i internasjonale partnerskap, og gjennomføre søknadsprosesser til ovennevnte programmer. 

Les mer om stimuleringsordningen.

Fordeling av midler

Av totalt elleve søknader i 2019, har seks fått tildelt stimuleringsmidler.

Oversikt over søknader som har fått tilskudd

Aktør og prosjekt

Program

Tilskudd (kr)

Tanken Bærum – EUplay

Kreativt Europa

50.000

Panta Rei – Soft Power

EØS-midlene

50.000

Ås kulturskole – Fra Xenofobia til Xenophilia

Erasmus +

30.000

MiA - Musene i Akershus (MiA) – Digitaliseum

Kreativt Europa

30.000

Lørenskog Hus – Limelight

EØS-midlene

20.000

Akershus kunstsenter – Changes

Kreativt Europa

20.000

 – Det kom inn mange gode søknader, sier spesialrådgiver i Akershus fylkeskommune, Øivind Nordal.

– I saksbehandlingen ble det lagt vekt på hvordan disse midlene kan være med på å videreutvikle de enkelte prosjektene, hvor langt partnersøk i Europa eller Norden har kommet, og hvem som faktisk allerede har etablert kontakt med internasjonale og nordiske aktører. Blant tilskuddsmottagerne er det en god balanse i kulturell sjanger, kunstnerisk uttrykk og hvilke europeiske programmer det søkes om midler fra. Vi håper at de tildelte midlene kan bidra til at de seks aktørene som har fått støtte kommer videre i sitt internasjonale kulturarbeid.

Trenger du veiledning? Ta kontakt!

Har du idéer om internasjonale samarbeid, men trenger starthjelp? Ta kontakt med Øivind Nordal eller Hannah Wozene Kvam, så får du tips og hjelp til å komme i kontakt med personer eller organisasjoner som kan hjelpe dere i gang, eller ta enda et steg på veien.

Les flere artikler

Marius Lien, Elisabeth

Slik blir 17. mai på Eidsvoll

16.05.2019

Les hele artikkelen

Fra venstre: Hans Kristian Solberg, daglig leder Akershus barne- og ungdomsråd, Vibeke Limi, leder av hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse, Tone Runsjø, Akershus teaterråd, Linda Elizabeth Gray, Akershus kunstforening, Runar Sveen, Akershus idrettskrets, Jon Olsen, Akershus musikkråd, Marit Sørlie, Voksenopplæringsforbundet.

Frivillighetskonferanse om Viken   

14.05.2019

Les hele artikkelen

Bjørkebadet på Bjørkelangen.

Rekordtildeling på 167 millioner til Akershus

14.05.2019

Les hele artikkelen

Solveig Schytz, leder for hovedutvalg for samferdsel og Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård kommune, tester de nye sykkelparkeringsplassene på Rosenholm stasjon.

Sykkelhotell åpnet på Rosenholm stasjon

10.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet