1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Dagens TT-ordninger videreføres i Viken fylkeskommune

Eksisterende retningslinjer for dagens TT-ordninger i Buskerud, Østfold og Akershus videreføres i 2020 når Viken fylkeskommune er etablert. Det samme gjelder for retningslinjer for skoleskyss.

Det ble vedtatt av fellesnemnda for Viken fylkeskommune 21. mars 2019. I en overgangsperioden fram til 2021 vil gamle retningslinjer gjelde, mens nye utarbeides. Det er det nye fylkestinget i Viken fylkeskommune skal vedta nye retningslinjer.

Administrasjon av TT-ordningen fortsetter som før

Nye og tidligere TT-brukere som før tilhørte Buskerud og Østfold fylkeskommuner vil fortsette å få behandlet søknader om TT-kort i sin kommune. For brukere fra Akershus vil saksbehandlingen fortsette inn i nye Viken fylkesadministrasjon.

I denne overgangsperioden vil TT-brukerne i Viken fylkeskommune oppleve å ha ulike rettigheter basert på tidligere fylkestilhørighet.

Man vi komme tilbake til hvordan løyveforvaltning skal organiseres og praktiseres i Viken  fylkeskommune avhengig av utfallet av foreslåtte lovendringer i yrkestransportloven.

Bakgrunn

Fylkeskommunene har ansvaret for skoleskyss, tilrettelagt transport (TT) og drosjeløyver. For skoleskyss og tilrettelagt transport sørger fylkeskommunen for skyss til dem som har rett til det, og forvalte en transportordning for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Fylkeskommunen er løyvemyndighet for drosjeløyver, og oppretter og tildeler løyver for å sikre et tilfredsstillende drosjetibud. Fylkestingene vedtar lokale forskrifter. Organisering og praktisering varierer noe fra fylkeskommune til fylkeskommune. I forbindelse med sammenslåing av Buskerud, Akershus og Østfold til Viken fylkeskommune må det utarbeides felles retningslinjer og felles organisering av ordningene.

Les flere artikler

Marius Lien, Elisabeth

Slik blir 17. mai på Eidsvoll

16.05.2019

Les hele artikkelen

Fra venstre: Hans Kristian Solberg, daglig leder Akershus barne- og ungdomsråd, Vibeke Limi, leder av hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse, Tone Runsjø, Akershus teaterråd, Linda Elizabeth Gray, Akershus kunstforening, Runar Sveen, Akershus idrettskrets, Jon Olsen, Akershus musikkråd, Marit Sørlie, Voksenopplæringsforbundet.

Frivillighetskonferanse om Viken   

14.05.2019

Les hele artikkelen

Bjørkebadet på Bjørkelangen.

Rekordtildeling på 167 millioner til Akershus

14.05.2019

Les hele artikkelen

Solveig Schytz, leder for hovedutvalg for samferdsel og Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård kommune, tester de nye sykkelparkeringsplassene på Rosenholm stasjon.

Sykkelhotell åpnet på Rosenholm stasjon

10.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet