1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Dette er årets beste lærebedrift 2018 i Akershus

Det ble jubel og seiersrus da Ringnes Supply Company AS ble kåret til «årets beste lærebedrift 2018» under fag- og svennebrevutdelingen i Sandvika 14. mars.

Rundt 360 fagarbeidere møtte opp i Sandvika under fag- og svennebrevutdelingen for å motta sine fag- og svennebrev, da «årets beste lærebedrift 2018 skulle kåres. Ringnes Supply Company AS stakk av med seieren, foran Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og C. P. Sand Transport A/S. Prisen ble mottatt av Maxim Chirkov på veiene av fagansvarlig for lærlinger i Ringnes, Egil Lønne. Ettersom Lønne var forhindret i å delta, var det en meget glad lærling-ansvarlig vi snakket med på telefonen.

– Det er veldig morsomt med en anerkjennelse av det arbeidet man har gjort de siste årene.  Det var hyggelig, men jeg hadde ikke bygget opp noen store forventninger på forhånd om å vinne. Vi har hatt et godt samarbeid mellom opplæringskontoret og skolene, og det fungerer veldig bra. Vi har holdt på med dette i flere tiår, så denne prisen viser at vi gjør noe riktig. Vi bryr oss om lærlingene, og passer på at de får utfordringer, sier Lønne.

– Denne prisen er for å motivere flere bedrifter til å ta imot lærlinger i Akershus. I år kunne vi egentlig ha delt ut prisen til alle de tre bedriftene, men vi måtte til slutt kåre en vinner, fortalte leder av yrkesopplæringsnemnda, Siri Baastad fra scenen.

Takknemlig for lærebedrifter

Utmerkelsen «årets beste lærebedrift» er en ny pris av året, ettersom det har vært vanlig å gi pris til beste lærling. Grunnen til at man har valgt å hedre den beste lærebedriften er å løfte frem de virksomhetene som gjør det mulig for elevene å være ute i praksis.

– For å oppnå målene våre er det viktig å ha mange gode lærebedrifter i fylket vårt, og det har vi. Derfor har yrkesopplæringsnemnda bestemt at vi i år skal hedre lærebedriftene med å dele ut prisen for årets lærebedrift. Vi er så takknemlige for det gode samarbeidet vi har med både opplæringskontor og lærebedrifter. I flere fag / bransjer har vi også samarbeidet og fått på plass en læreplassgaranti. Vi jobber for at alle kvalifiserte skal få læreplass, sier fylkesvaraordføreren i Akershus fylkeskommune, Lars Salvesen.

Ny rekord igjen

I tillegg til en verdig vinner av «årets beste lærebedrift», var utdelingen denne kvelden også spesiell ettersom det ble satt en ny rekord i antall beståtte prøver. I 2018 ble det hele 2056 nye utdannede fagarbeidere, som er ny rekord sammenlignet med 2041 kandidater som besto fag- eller svenneprøve i Akershus i 2017. Det gleder fylkesvaraordføreren.

– I kveld skal vi feire. Vi skal feire alle de som har tatt fagbrev. Vi skal feire de som har tatt svennebrev. På vegne av Akershus fylkeskommune vil jeg gratulere alle sammen og ønske dem lykke til i livet, avslutter fylkesvaraordføreren.

Les flere artikler

Janne Myraas er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Akershus

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge

02.10.2019

Les hele artikkelen

Leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune, Solveig Schytz er positiv til at Superwoman og Superman får flere barn til å feste setebeltet.

Beltehelter gir bedre beltebruk

23.09.2019

Les hele artikkelen

Nadderud videregående skole.

Slik kan fylkeskommunen spare tid og kostnader på utbedring av setningsskader

23.09.2019

Les hele artikkelen

Musikk-lærer ved Rud vgs, Øystein Fevang, ble intervjuet av NRK etter at allsang-videoen ble en hit på Queen sin hjemmeside på Facebook.

Rud vgs ble hyllet av Queen

19.09.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet