1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Skolemiljøkonferanse for elevråd og miljøarbeidere

For første gang ble både elevrådsstyrene og miljøarbeiderne ved Akershus videregående skoler invitert til felles skolemiljøkonferanse.

Rundt 160 elever og miljøarbeidere møtte opp til Samfunnssalen i Oslo, 25. februar.

– På skolene har både elevrådene og miljøarbeiderne er viktig rolle i det forebyggende miljøarbeidet. Da er det naturlig at mange av temaene på denne konferansen er relevante for dem begge, forteller Christin Løbach, rådgiver i avdeling for videregående opplæring.

Ragnhild Irja Enstad, rådgiver for avdeling for videregående opplæring i Akershus fylkeskommune, håper konferansen også vil gjøre at elevrådsrepresentantene blir mer bevisst på den viktige rollen de har.

– Som en del av et elevråd, har du en viktig rolle for skolemiljøet. Vi har denne konferansen for å vise ungdommen at jobben deres tas på alvor. Det samme gjelder for miljøarbeiderne.  I tillegg vil vi at skolemiljøkonferansen skal  inspirere og motivere elevrådsstyrene og miljøarbeiderne, sier Enstad.

Takle «tankevirus»

Blant mange ungdom kan det dukke opp negative tanker i hodet og dårlig trivsel. For å forstå et negativt tankesett hadde Kristian Rem, kommunepsykolog i Oppegård kommune, et lengre innlegg om hvordan man skal forstå og takle et såkalt «tankevirus». Tankevirus handler om alle de sprø og overdrevet negative tankene som vi alle tenker i løpet av en dag. Med et psykologisk immunforsvar, mener Rem at man skal motstå negative tanker. De negative tankene har han delt opp i flere kategorier, hvor man kan komme i kontakt med «tankelese-viruset», «tenk hvis-viruset», «vær perfekt viruset», «baksnakke-viruset», og «verdens navle-viruset».

– Hjernen lager bilder av hva som kan skje. Ikke nødvendigvis om hva som er mest sannsynlig. Mange har flyskrekk. Men visste du at du må kjøre fly hver eneste dag i 6000 år, for at det er stor sannsynlig at du vil oppleve en flystyrt? Derfor må man være klar over «vitaminene» som gjør det immun mot forestillingene som hjernen lager, påpeker Rem. Han deltok i utviklingen av Tankevirus Skole - et prisbelønnet forebyggingstiltak for elever i videregående skole (Helseprisen, 2016).

I tillegg til Tankevirus, hadde Elin Bræin fra AVO et innlegg om ledelse med elevrådsstyrene, mens miljøarbeiderne hadde et innlegg med Hanne Rud fra AVO, som delte sin erfaring med at to søstre fra Bærum reiste til Syria, og deretter en refleksjonsrunde knytta til forebygging av radikalisering.

Konferansen ble avrundet av et foredrag av Jørgen Moltubak som ga elevrådene nyttig inspirasjon til videre engasjement.

Til alles begeistring var Maria Stavang, også kjent som @piateed, konferansier for dagen.

Les flere artikler

Kronprinsparet tok bena fatt, etter å ha tatt t-banen fra Kolsås stasjon til Bekkestua. Fra venstre: varaordfører i Bærum kommune, Ole Kristian Udnes, NRK P3`s programleder Silje Nordnes, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, og Valgerd Svarstad Haugland, fylkesmann i Oslo og Viken.

Kronprinsessens Bokbane skal øke leselysten

08.05.2019

Les hele artikkelen

Det er mange muligheter for tur i skibakker og marka denne julen.

Slik blir høst- og vinterferien i Viken

06.05.2019

Les hele artikkelen

Elever Ski vgs

Høring: Forslag til forskrift om inntak til videregående skoler i Viken

01.05.2019

Les hele artikkelen

Celina Paalrud og Emilie Hansen Wilhelmsen kunne smile bredt på podiet etter at sølv-medaljen var sikret.

Tok sølv under Skole-NM på hjemmebane

11.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet