1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Reiselivet er en vekstnæring i Akershus

Akershus hadde i 2018 størst prosentvis vekst i antall overnattinger på hotell. Samtidig viser en fersk rapport at reiselivet gir 646,4 millioner kroner i personskatteinntekter til kommunene i Akershus.

Akershus hadde i 2018 størst prosentvis vekst i antall overnattinger på hotell med 7,5 prosent mot landsgjennomsnittet på 1,9 prosent. Akershus hadde også størst vekst i antall overnattinger med 155 824 flere enn i 2017. Hordaland var på andre plass med 146 774 flere.

Størst på kurs og konferanser

Akershus er fortsatt landets største kurs- og konferansefylke målt antall overnattinger med 20 prosent av markedet, Oslo er nummer to med 15 prosent, fulgt av Vestfold og Trøndelag med 9 prosent hver.

Reiselivet gir millionbidrag til Akershus

Menon Economics har utarbeidet en fersk rapport for NHO Reiseliv «Reiselivsnæringens verdi» som viser at reiselivsnæringen bidrar med arbeidsplasser og store inntekter til kommuner i Akershus.

 Totalt gir reiselivet 646,4 millioner kroner i personskatteinntekter til kommunene. Reiselivet i fylket sysselsetter 14005 ansatte. Ullensaker  troner øverst på listen over de kommunene i Akershus som får mest inntekter fra reiselivet.  

 – Dette er interessante tall fordi vi har lenge visst at Osloregionen er en av Norges viktigste reiselivsdestinasjoner, men nå har vi endelig fått tallfestet betydningen av reiselivet for Akershus og kommunene her. Dette viser at reiselivet er en viktig sysselsetter, og genererer store inntekter til kommunene i Akershus, sier Knut Aandal, leder i Akershus Reiselivsråd.

 Det er særlig disse kommunene i Akershus som nyter godt av reiselivet:  

  • Ullensaker: Kommunen har 4403 ansatte i reiselivsnæringen. Reiselivsbedriftene genererer 270 millioner i kommunale personskatteinntekter.
  • Bærum: Kommunen har 3195 ansatte i reiselivsnæringen. Reiselivsbedriftene i kommunen genererer 212,3 millioner kroner i kommunale personskatteinntekter.  
  • Asker Kommunen har 1015 ansatte i reiselivsnæringen. Reiselivsbedriftene i kommunen genererer 23,1 millioner kroner i kommunale personskatteinntekter.  
  • Oppegård: Kommunen har 598 ansatte i reiselivsnæringen. Reiselivsbedriftene i kommunen genererer 13,2 millioner kroner i kommunale personskatteinntekter.  
  • Lørenskog: Kommunen har 69 ansatte i reiselivsnæringen. Reiselivsbedriftene i kommunen genererer 14,7 millioner kroner i kommunale personskatteinntekter.  
    (Kilde: Reiselivsnæringens verdi, Menon Economics)

Bidrar til integrering og rekruttering av unge

Reiselivet rekrutterer i stor grad unge mennesker og er også en stor integreringsnæring. Innen servering og overnatting har 42 prosent av ansatte utenlandsk bakgrunn og 32 prosent er under 24 år.

Les flere artikler

Handlingsprogram for innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus 2019.

Nytt handlingsprogram for innovasjon i Akershus og Oslo

29.03.2019

Les hele artikkelen

Ønsker gründere velkommen til Jessheim. Fra venstre: Plan og næringssjef Åge Vebostad og næringsrådgiver Linda Sjåstad i Ullensaker kommune, Eirik Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune, Ordfører i Ullensaker, Tom Staahle og daglig leder i Innovasjon Gardermoen, Runar Bålsrud.

Vil tiltrekke oppstartsbedrifter

28.02.2019

Les hele artikkelen

Akershus hadde i 2018 størst prosentvis vekst i antall overnattinger på hotell med 7,5 prosent mot landsgjennomsnittet på 1,9 prosent.

Reiselivet er en vekstnæring i Akershus

15.02.2019

Les hele artikkelen

Rundt 180 deltagere møtte opp den 6. februar, da Akershus fylkeskommunes By- og tettstedsteam arrangerte Urban idé.

Fullt hus på Urban Idé

07.02.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet