1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Åpning av ny tannklinikk på Bjørkelangen

13. februar var det offisiell åpning av en ny og moderne tannklinikk, sentralt plassert på Bjørkelangen.

Tannklinikken er lokalisert i Helsehuset, sentralt plassert ved rådhuset og sykehjemmet på Bjørkelangen. Klinikken gir et behandlingstilbud til innbyggere i Aurskog-Høland kommune. Primært gir klinikken tilbud til barn og ungdom opp til 20 år, eldre og uføre på institusjon eller som mottar helsetjenester fra hjemmesykepleien, psykisk utviklingshemmede og andre prioriterte grupper.

Fylkeskommunens eiendomsforetak AFK eiendom FKF har i samarbeid med tannhelsetjenesten arbeidet med å innrede lokalene, som er eid av Aurskog-Høland kommune, og 10. januar i år kunne ansatte og brukere for første gang ta klinikken i bruk.   

Lokalene er lyse, har en moderne innredning og det er høyt under taket – over tre meter. For å unngå problemer med gjenklang er mye av kunsten, hvor motivene er fra nærområdet, laget på akustikkplater. Kunstneren er Gunn Asveig Manflå.

Kunstnerisk utsmykning av Gunn Asveig Manflå.
Kunstnerisk utsmykning av Gunn Asveig Manflå. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

I samme etasje holder helsestasjonen til og i etasjen under er helsekontor og legevakt lokalisert.

- Samlokalisering er i tiden. Det ser vi når det gjelder skoler, men også når det gjelder tannklinikker. Å samle tjenestene er en vinn-vinn-situasjon. Det gir god ressursutnyttelse, samtidig som veien for brukerne blir kort. Her på Bjørkelangen er sykehjemmet vegg i vegg med tannklinikken. Det betyr at brukerne slipper å reise med taxi, sier direktør for tannhelsetjenesten i Akershus fylkeskommune, Kirsten Nerheim Ahlsen.

Den nye tannklinikken er lokalisert i Helsehuset på Bjørkelangen. Her fra inngangspartiet.
Inngangsparti til Helsehuset. Foto: Torhild Simble, Akershus fylkeskommune.

Tannklinikken har seks ansatte, tre tannleger, tannpleier og tannhelsesekretærer. Klinikken blir ledet av klinikksjef Linda Therese Lie.

 

Les flere artikler

Slik kan skolen se ut (fasade sør).

Kontrakt signert for utbygging av Eikeli

15.11.2019

Les hele artikkelen

Stolte samarbeidspartnere foran en av minibussene som skal brukes i Pilot Nes. Fra venstre, ordfører Grete Sjøli, leder av eldrerådet i Nes, Odd Istad, leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz, pensjonist og bruker av ny bestillingstjeneste, Irene Fogelstrand og Trine Holand, områdeleder nordøst i Ruter.

Buss-prosjekt til de som er 67 år eller eldre

12.11.2019

Les hele artikkelen

Ski vgs samarbeider tett med grønne aktører i næringslivet og universitets- og høgskolesektoren for å synliggjøre for elevene hvordan det er mulig å bli en aktiv bidragsyter for bærekraftig utvikling i samfunnet..

Ski videregående skole vant Utdanningsforbundets klimapris 2019

08.11.2019

Les hele artikkelen

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

08.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet