1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Yrkesfag-video med stor suksess

Nå har over 200.000 mennesker sett videoen «Lyden av yrkesfag» fra Akershus fylkeskommune.

Den 21. januar startet Akershus fylkeskommune sin yrkesfag-kampanje, med å publisere en egen video. Bakgrunnen er at Akershus ønsker flere elever til å velge yrkesfag, samtidig som man gjør elever og foreldre oppmerksom på søknadsfristen til videregående opplæring 1. mars. Videoen tar utgangspunkt i de mange lyder som hører hjemme i yrkesfagene. Vi besøkte fem forskjellige yrkesfag-skoler i Akershus for å finne de gode lydene. Resultatet ble en stilig video med herlige rytmer.

– Kampanjen er en av satsningene i Yrkesfagløftet hvor vi har som mål å øke andel elever som søker yrkesfag. Med denne filmen ønsker vi å vise ungdommen og foreldre at veien til drømmejobben kan oppnås ved å søke yrkesfag, forteller John Arve Eide, fylkesdirektør for videregående opplæring.

God organisk spredning

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Videoen har blitt delt over 500 ganger, og 214.731 personer har blitt eksponert for videoen på Facebook og Instagram i skrivende stund. Dette har skjedd på bare tre uker.

I yrkesfag-kampanjen har vi publisert videoen både organisk og ved betaling. Organisk spredning betyr at videoen blir publisert på vår Facebook-side, som igjen blir kommentert, likt, og delt av mennesker som selv tar initiativ. Betalt visning vil si at videoen får noen sponsorkroner for å bli vist uoppfordret til de som går gjennom nyhetsoppdateringen sin på for eksempel Facebook.

Det positive med kampanjen er at den har blitt populær gjennom de mange mennesker med forkjærlighet for yrkesfag. Med 500 delinger, har ca. 72 % av alle som har sett deler eller hele videoen kommet via organisk spredning. Kun 28 % av visningene har kommet via sponsor-kroner.

Akershus fylkeskommune vil i den sammenhengen takke for alle som har vært med å spre budskapet om yrkesfag og søknadsfristen som er 1. mars. Vi vil oppfordre nye seere til å fortsette delingen av videoen, slik at stadig flere ungdommer og foreldre får muligheten til å se det brede spekteret av yrkesmuligheter.

Du kan se videoer og artikler om yrkesfag på Akershus fylkeskommunes Facebook-side. Følg oss da vel! For å vite mer om kampanjen, kan du lese mer her

Les flere artikler

Kronprinsparet tok bena fatt, etter å ha tatt t-banen fra Kolsås stasjon til Bekkestua. Fra venstre: varaordfører i Bærum kommune, Ole Kristian Udnes, NRK P3`s programleder Silje Nordnes, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, og Valgerd Svarstad Haugland, fylkesmann i Oslo og Viken.

Kronprinsessens Bokbane skal øke leselysten

08.05.2019

Les hele artikkelen

Det er mange muligheter for tur i skibakker og marka denne julen.

Slik blir høst- og vinterferien i Viken

06.05.2019

Les hele artikkelen

Elever Ski vgs

Høring: Forslag til forskrift om inntak til videregående skoler i Viken

01.05.2019

Les hele artikkelen

Celina Paalrud og Emilie Hansen Wilhelmsen kunne smile bredt på podiet etter at sølv-medaljen var sikret.

Tok sølv under Skole-NM på hjemmebane

11.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet