1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Fylkets videregående skoler holder «åpen dag»

Denne uken hadde Dønski- og Rælingen vgs «åpen dag» for ungdomsskoleelever som skal starte til høsten. Søknadsfristen for nye elever til høsten er 1. mars.

I disse dager har mange videregående skoler i Akershus «åpen dag» for fylkets ungdomsskoleelever. Noen videregående skoler har "åpen dag" både på dag- og kveldstid. Da har 10. klassingene i Akershus fylke muligheten til å bli bedre kjent med skolenes område og utdanningsprogram. Mandag 14. januar hadde Dønski videregående skole (vgs) i Bærum mellom 100-200 elever på besøk i skolens auditorium for å bli bedre kjent med skolens utdanningsmuligheter.

– For oss er det viktig at dere blir kjent med oss, og at dere stiller spørsmål, sier Anders Lindhjem-Godal, rektor ved Dønski vgs. Dønski vgs har rundt 450 elever, og har blitt trukket frem som en av landets beste skoler ved å løfte elevenes karaktersnitt. Nå håper Lindhjem-Godal at flere ungdomsskoleelever søker seg til Dønski.

– 1. mars er fristen for å søke den utdanningen dere vil begynne på. Derfor er det viktig at dere allerede nå starter å tenke over hva dere vil studere til høsten, forteller Lindhjem-Godal.

Tenk fag

Flere av skolens elever hjalp til med å vise ungdomsskoleelevene rundt på bygget. Blant disse traff vi Ole Magnus Lie (18) og Oline Haugnæss (18) som går siste året ved Dønski vgs. De hadde klare tips til de nye skoleelevene som starter til høsten.

– Velg skole etter de fagene du ønsker å ta, ikke nødvendigvis etter hvilken skole vennene dine skal gå på, oppfordrer Haugnæss.

– På Dønski tilbyr skolen mye, de har god oppfølging fra lærerne, samtidig som at lærerne tar tak, forteller Lie. Avdelingsleder på Dønski vgs, Inger Skottene Møllerløkken, mener «åpen dag» er avgjørende for hvor ungdomsskoleelevene havner til høsten.

– «Åpen dag» er den dagen man bestemmer seg for om dette er et sted man kan trives. Vi lar skolens elever vise ungdomsskoleelevene rundt på skolen og i klasserommene. På den måten kan de gjøre opp en mening om dette er skolen for dem, forklarer Møllerløkken.

Valgte bort vennene

Over på Rælingen videregående skole var det også elever som valgte fag foran venner. Elevrådsleder Michal Semon kunne fortelle at hun var fast bestemt på å gå idrettslinjen, selv om det betydde at vennekretsen ble borte i skolehverdagen.

– Jeg synes ikke elever skal søke på en skole fordi andre venner skal gå der. Ta det faget du ønsker deg. Jeg søkte vekk fra alle vennene mine for å gå på idrett her på Rælingen, forklarer elevrådslederen. Hun får støtte fra nestlederen i elevrådet, Seda Usmanova.

– Det er viktig å ta egne valg, sier Usmanova.

Siste mulighet!

Under oppstarten av «åpen dag» på Rælingen videregående skole, ble 10 forskjellige ungdomsskoler orientert av rektor Astrid Sandve. Rektoren stilte spørsmålet om hvor mange av elevene som allerede visste hvilket studie de ønsker å ta på videregående skole, hvor flere hadde gjort opp en mening om hva de ønsket å studere til høsten.

– I den gruppa jeg fulgte rundt på de ulike stasjonene hvor skolens tilbud ble presentert, hadde mange allerede bestemt seg for hvilke programområder de ville søke 1. mars. For skolen er «åpen dag» en siste mulighet til å vise hva vi tilbyr, og formidle hva som kjennetegner Rælingen både faglig og sosialt. For elevene som allerede har bestemt seg, og for dem som fortsatt er usikre, er «åpen dag» også viktig. Her kan de danne seg et inntrykk av både skolemiljøet, programområdene og  fagtilbudet. Dette kan være avgjørende for det endelige valget 1. mars, informerer Sadve. Ved å arrangere «åpen dag», mener Rælingen-læreren Camilla Skorge at ungdomsskoleelevene får dannet et bilde av skolemiljø og avkrefte eventuelle myter om skolen.

– Skolemiljøet er noe av det viktigste når man er elev. Rælingen vgs er en skole for alle! Vi har mange forskjellige mennesker her på skolen, og det er grunnen til at jeg liker å jobbe her. For oss er det viktig å vise hvem vi er på «åpen dag». Noen har kanskje bilder av skolen som ikke stemmer, og det er viktig at elevene som kommer på besøk kan danne seg et eget inntrykk, avslutter Skorge.

 

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet