1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Er du klar for å sykle til skole og jobb i 2019?

Akershus fylkeskommune har inngått avtale med Bedriftsidretten om å subsidiere deltagelse i aktivitetskampanjene Sykle til jobben og U-GO våren 2019.

Sykle til jobben – aksjonen er en landsdekkende aktivitetskampanje arrangert av Bedriftsidretten. Aksjonen har eksistert siden 1973, og har som formål å stimulere og legge til rette for at flere velger en aktiv reisevei og lever en aktiv livsstil. Deltakerne kan registrere all fysisk aktivitet de foretar seg i perioden, og dermed kan alle delta i kampanjen. Man kan velge å delta alene eller på et lag med sine kollegaer. Sykle til jobben bidrar til å øke den fysiske aktiviteten blant den voksne befolkningen, i samsvar med Bedriftsidrettens visjon om å bidra til et sprekere Norge.

– I 2019 ønsker Akershus fylkeskommune i samarbeid med Bedriftsidretten og kommunene i Akershus å gjøre et felles sykkelløft for å få våre innbyggere på sykkelen til jobb og skole. Å sykle øker prestasjonene dine både på jobb og skole, samt gir deg bedre fysisk og psykisk helse. Ikke minst sparer du både penger og miljø, så her er det ingen grunn til å ikke bli med på sykkelløftet i 2019, oppfordrer Rune Winum, Seksjonsleder for idrett, friluftsliv, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune.

Det blir et spleiselag mellom fylkeskommunen og kommunene, slik at kommunenes kostnader for sykle til jobben- kampanjen halveres. Kommuner som blir med på spleiselaget kan tilby alle kommunens innbyggere og de som jobber i kommunene gratis deltakelse i aksjonen. Deltagelse i ungdomsskole-kampanjen U-GO dekkes helt av fylkeskommunen og blir gratis for alle våre ungdomsskoler. Målet med U-Go er å få flere elever til å velge en aktiv reisevei til og fra skolen.

Aksjonen starter 24. april og slutter 21. juni i 2019.

Hva er gulroten? 

Det er mange positive effekter med å sykle til og fra jobben, men hvilke goder får man som deltaker av Sykle til jobben?

  • En uhøytidelig og morsom konkurranse hvor man kan konkurrere med seg selv, hverandre, andre lag i bedriften og bedrifter i hele Norge.
  • Opplevelsen av samhold og økt motivasjon.
  • Tilgang til www.sykletiljobben.no med treningsdagbok, mulighet for å følge egen, lagets og bedriftens utvikling i sammenheng med alle andre deltakere.
  • Trekning av mange spennende premier, både lokalt og nasjonalt.
  • Mange fine tips og råd til hverdagsaktivitet og tips til bruk av sykkelen.

U-Go – aktiv til og fra ungdomsskolen

U-Go er en kampanje for å få flere ungdomsskoleelever i aktivitet. I kampanjen kan det kun registreres aktiv reisevei til og fra skolen. Sykle, gå, løpe, skate eller på annen vis være aktiv Det er en egen nettside og en egen app for kampanjen, der deltakere registrerer sin egen aktivitet.

Kampanjen starter 2.mai 2019 og avsluttes 31. mai.

Bakgrunnen for støtten er at kampanjen stimulerer til å styrke og ivareta folkehelsen gjennom økt daglig fysisk aktivitet, i tillegg til at det styrker satsingen på aktive forflytninger og hverdagsreiser på sykkel og til fots. Dette er i tråd med målene i Regional plan for fysisk aktivitet idrett og friluftsliv – Aktivitetsløftet 2016-2030. Fylkeskommunen er særlig positive til at kampanjen inkluderer belønning og motivasjon til all form for fysisk aktivitet i hverdagen, og ønsker at hele Akershus befolkning skal delta.

Vi ser frem til at hele Akershus jobber sammen om et felles løft for folkehelse og at flere velger en aktiv reisevei. Lykke til!

Les flere artikler

Aktivitetsløftet - regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus og planens handlingsprogram 2019 ? 2022 skal bidra til at befolkningen i Akershus kan være fysisk aktive, hver dag og hele livet.

«Aktiv i Akershus hele livet» - søk tilskudd til oppfølging av Aktivitetsløftet

11.01.2019

Les hele artikkelen

Illustrasjonsfoto

Søk tilskudd til tiltak under Program for folkehelsearbeid

08.01.2019

Les hele artikkelen

Det er mange muligheter for tur i skibakker og marka denne julen.

Her finner du gode skibakker og skiløyper i Akershus!

21.12.2018

Les hele artikkelen

Sykle til jobben-aksjonen er en uhøytidelig og morsom konkurranse hvor man kan konkurrere med seg selv, hverandre, andre lag i bedriften og bedrifter i hele Norge.

Er du klar for å sykle til skole og jobb i 2019?

21.12.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet