1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

På tokt etter en ny start

For mange unge kan en seiltur med Christian Radich være begynnelsen på en ny start innen skole eller jobb.

Den 12. februar 2019 kaster Christian Radich loss fra Las Palmas med 10 ungdommer fra Akershus om bord. Felles for dem alle er at de står utenfor utdanning, opplæring, skole, eller jobb. Reisen skal være et selvutviklingsprogram hvor deltagerne blir ressurspersoner på turen, hvor man får bygget videre på deres egne styrker. Sluttmålet er at deltagerne skal komme inn i utdanning, få en læreplass, eller komme ut i arbeid etter at toktet er over. Hver deltager vil få laget en målrettet plan.

- Dette er et nytt tiltak i tillegg til en rekke andre tiltak for å holde elevene i skole, samt forhindre utenforskap, påpeker John Arve Eide, Fylkesdirektør for videregående opplæring i Akershus fylkeskommune. 

Skal skape mestringsfølelse

Turen fra Las Palmas til Oslo skal være med å bidra til at unge som faller utenfor utdanningsløpet eller arbeidsliv, skal gjenoppbygge selvfølelse, mestring og læringsglede. Livet på seilskuten skal bidra til å skape forståelse av omgivelsene, bli kjent med egne styrker, bygge positive relasjoner til andre mennesker, samt bli gode til å håndtere motstand. Det er Akershus fylkeskommunes samarbeid med Christian Radich, Windjammer, og Fundatum som gjør denne turen mulig. Sistnevnte vil stå for organiseringen om bord, og vil styre aktivitetene før og etter toktet. Akershus fylkeskommune dekker kostnadene til turen med Christian Radich for alle de 10 deltagerne.

- Det er viktig for Akershus fylkeskommune at vi er sammen med gode samarbeidspartnere strekker oss langt for å bidra til elevers og lærlingers læring, understreker Eide. 

Hvordan er programmet lagt opp?

  • Toktet vil foregå fra 12.02.2019 – 08.03.2019
  • Det er plass til 10 ungdommer fra Akershus
  • Toktet vil gå fra Las Palmas. Deltakerne blir fløyet dit til oppstart
  • Deltakerne fra Akershus vil være en av flere grupper som deltar på toktet
  • Det vil være tre samlinger med din gruppe fra Akershus i forkant av toktet, og tre samlinger når dere er tilbake i Norge
  • Deltakerne fra Akershus vil bli fulgt opp av medarbeidere fra Kullansvarsskolene Jessheim og Skedsmo videregående skoler
  • Det vil være et informasjonsmøte om programmet 03.01.2019 kl. 17.00 på Akershusstranda nr. 9, skur 32.
  • De som blir invitert til informasjonsmøte blir umiddelbart innkalt til en prat rundt mulighetene for at du kan delta i dette opplegget

Hvordan kan jeg melde meg på?

Du melder din interesse for toktet, eller hvis du lurer på noe, ved å sende en e-post til petter.gulbrandsen@ jessheim.vgs.no eller sms til 915 31 113. Husk å skrive navn, adresse, alder og mobiltelefonnummer slik at de ansvarlige kan ta kontakt med deg.

Husk Informasjonsmøte på Akershusstranda nr 9, skur 32, 03.01.19 kl 17.00. Det ønskes at deltagere har med en kontaktperson (foresatte eller andre).

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet