1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Sandvika Bussterminal med flere oppgraderinger

Sandvika Bussterminal har fått et etterlengtet løft denne høsten, hvor man har oppgradert alt fra snøsmelteanlegg, universell utforming, og nye informasjonssøyler.

En kald førjulsmorgen den 14.desember ble ferdigstillingen av alle de nye oppgraderingene markert med gløgg og pepperkaker til de reisende. Med julemusikk i bakgrunnen og mange blide fjes, ga dette en god start på dagen. Leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz, mener oppgraderingene er viktig for at folk skal velge kollektivreiser.

– At bussterminaler og holdeplasser er godt tilrettelagt, har god informasjon, er ryddige og trivelige, har mye å si for om det oppleves attraktiv å reise kollektivt. Derfor er den oppgraderingen som nå gjøres av Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT) på terminaler og holdeplasser i hele Akershus veldig viktig.

– AKT vil bidra til at folk foretrekker å reise kollektivt, sier administrerende direktør i AKT, Jafar Altememy. Oppgraderingen av Sandvika kommer som en del av en rekke spennende prosjekter framover.

En bedre opplevelse

Sandvika Bussterminal står nå klar med ny asfalt i kjørebanen, det er reparert snøsmelteanlegg, og det er anlagt et nytt «aco drain», slik at vann ledes vekk fra terminalen.

På universell utformingssiden har terminalen fått ny skifer, der det var for store skader til at det fungerte hensiktsmessig, og det er fuget opp rundt skiferen. Det har kommet nye opplyste informasjonssøyler med vitriner for ruteinformasjon ved påstigningspunktene.

Nye gangfeltmarkeringer kommer på plass til våren når det er blitt varmt nok i været til at disse arbeidene kan gjøres.

– Oppgraderingen på Sandvika bussterminal hvor det er gjort mye med både snøsmelteanlegg, drenering, asfaltering, universell utforming og ruteinformasjon er viktig for de reisende, men også for busssjåførene, sier Schytz

Det er et oppgradert og forbedret Sandvika Bussterminal som nå møter de reisende. Husk refleks, og ikke la førjulsstresset påvirke trygg ferdsel. God reise!

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet