1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Sandvika Bussterminal med flere oppgraderinger

Sandvika Bussterminal har fått et etterlengtet løft denne høsten, hvor man har oppgradert alt fra snøsmelteanlegg, universell utforming, og nye informasjonssøyler.

En kald førjulsmorgen den 14.desember ble ferdigstillingen av alle de nye oppgraderingene markert med gløgg og pepperkaker til de reisende. Med julemusikk i bakgrunnen og mange blide fjes, ga dette en god start på dagen. Leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz, mener oppgraderingene er viktig for at folk skal velge kollektivreiser.

– At bussterminaler og holdeplasser er godt tilrettelagt, har god informasjon, er ryddige og trivelige, har mye å si for om det oppleves attraktiv å reise kollektivt. Derfor er den oppgraderingen som nå gjøres av Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT) på terminaler og holdeplasser i hele Akershus veldig viktig.

– AKT vil bidra til at folk foretrekker å reise kollektivt, sier administrerende direktør i AKT, Jafar Altememy. Oppgraderingen av Sandvika kommer som en del av en rekke spennende prosjekter framover.

En bedre opplevelse

Sandvika Bussterminal står nå klar med ny asfalt i kjørebanen, det er reparert snøsmelteanlegg, og det er anlagt et nytt «aco drain», slik at vann ledes vekk fra terminalen.

På universell utformingssiden har terminalen fått ny skifer, der det var for store skader til at det fungerte hensiktsmessig, og det er fuget opp rundt skiferen. Det har kommet nye opplyste informasjonssøyler med vitriner for ruteinformasjon ved påstigningspunktene.

Nye gangfeltmarkeringer kommer på plass til våren når det er blitt varmt nok i været til at disse arbeidene kan gjøres.

– Oppgraderingen på Sandvika bussterminal hvor det er gjort mye med både snøsmelteanlegg, drenering, asfaltering, universell utforming og ruteinformasjon er viktig for de reisende, men også for busssjåførene, sier Schytz

Det er et oppgradert og forbedret Sandvika Bussterminal som nå møter de reisende. Husk refleks, og ikke la førjulsstresset påvirke trygg ferdsel. God reise!

Les flere artikler

Drosjer på holdeplass i Akershus

Vil du stå på søkerliste til drosjeløyver for 2019?

16.01.2019

Les hele artikkelen

Handlingsplan for trafikksikkerhet omhandler i all hovedsak holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak, som Aktive barn - tryggere skolevei, sykkelkurs, økt bruk av refleks, og holdningsskapende arbeid innen rus og fart.

Handlingsplan for trafikksikkerhet

14.01.2019

Les hele artikkelen

Administrerende direktør i AKT, Jafar Altememy og leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz var glade for at oppgraderingen på Sandvika Bussterminal var ferdig.

Sandvika Bussterminal med flere oppgraderinger

18.12.2018

Les hele artikkelen

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog (f.v), Anette Solli, og avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Nils Audun Karbø klippet båndet under den offisielle åpningen.

Ny gang- og sykkelvei langs Griniveien

10.12.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet