1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Sandvika Bussterminal med flere oppgraderinger

Sandvika Bussterminal har fått et etterlengtet løft denne høsten, hvor man har oppgradert alt fra snøsmelteanlegg, universell utforming, og nye informasjonssøyler.

En kald førjulsmorgen den 14.desember ble ferdigstillingen av alle de nye oppgraderingene markert med gløgg og pepperkaker til de reisende. Med julemusikk i bakgrunnen og mange blide fjes, ga dette en god start på dagen. Leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz, mener oppgraderingene er viktig for at folk skal velge kollektivreiser.

– At bussterminaler og holdeplasser er godt tilrettelagt, har god informasjon, er ryddige og trivelige, har mye å si for om det oppleves attraktiv å reise kollektivt. Derfor er den oppgraderingen som nå gjøres av Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT) på terminaler og holdeplasser i hele Akershus veldig viktig.

– AKT vil bidra til at folk foretrekker å reise kollektivt, sier administrerende direktør i AKT, Jafar Altememy. Oppgraderingen av Sandvika kommer som en del av en rekke spennende prosjekter framover.

En bedre opplevelse

Sandvika Bussterminal står nå klar med ny asfalt i kjørebanen, det er reparert snøsmelteanlegg, og det er anlagt et nytt «aco drain», slik at vann ledes vekk fra terminalen.

På universell utformingssiden har terminalen fått ny skifer, der det var for store skader til at det fungerte hensiktsmessig, og det er fuget opp rundt skiferen. Det har kommet nye opplyste informasjonssøyler med vitriner for ruteinformasjon ved påstigningspunktene.

Nye gangfeltmarkeringer kommer på plass til våren når det er blitt varmt nok i været til at disse arbeidene kan gjøres.

– Oppgraderingen på Sandvika bussterminal hvor det er gjort mye med både snøsmelteanlegg, drenering, asfaltering, universell utforming og ruteinformasjon er viktig for de reisende, men også for busssjåførene, sier Schytz

Det er et oppgradert og forbedret Sandvika Bussterminal som nå møter de reisende. Husk refleks, og ikke la førjulsstresset påvirke trygg ferdsel. God reise!

Les flere artikler

- Fylkestinget i Akershus har over flere år bevilget store midler for å bygge ut et godt kollektivtilbud i fylket. Det er derfor svært gledelig at Ruter lykkes så godt med dette, sa fylkesordfører Anette Solli på Ruters pressekonferanse 12. mars. Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, presenterte tallene for kollektivtrafikken i 2018.

Fortsatt vekst i kollektivtrafikken

12.03.2019

Les hele artikkelen

- Målet om bærekraftige transportløsninger, grønn vekst og styrking av regional utvikling krever at vi samkjører politikk, forener ulike initiativer og får en felles agenda. Folk og gods skal komme seg frem med utslippsfrie transportmidler, sier Anette Solli.

Internasjonalt samarbeid om miljøsmart transport

07.03.2019

Les hele artikkelen

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen (t.h.) åpnet nye pauserom for sjåføreren på Oslo Bussterminal, sammen med Jafar Altememy administrerende direktør i AKT

Bussjåførene får nye pauserom

06.03.2019

Les hele artikkelen

Elbil til lading.

Med eget initiativ for miljøet

04.03.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet