1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Modernisering skal gi flere kollektivreisende

I høst startet moderniseringen av Oslo Bussterminal, for å skape en bedre brukeropplevelse slik at flere velger kollektivt fremfor bilen.

I dag passerer rundt 50.000 mennesker gjennom Oslo Bussterminal hver eneste dag. Terminalen, som eies av blant annet Akershus fylkeskommune, er i full drift til tross for store oppgraderinger i bygget. Etter planen skal moderniseringen av terminalen stå ferdig til juli 2019. En viktig innvestering, mener Jafar Altememy, administrerende direktør i det fylkeskommunale foretaket Akershus Kollektiv Terminaler (AKT).

– Dette er et steg videre hvor vi tilpasser terminalen til morgendagens bruk. Vi skal åpne opp, og gjøre publikumsarealet mer innbydende. Et sted hvor man har lyst til å være. I tillegg ønsker vi å tilpasse fasilitetene og tilbudene, slik som det vellykkede grepet vi gjorde i 2017 hvor de reisende blir møtt direkte av kundeverter ute på gulvet framfor å måtte trekke kølapp foran en skranke med en avvisende glassrute og et lite hull å kommunisere gjennom. Vi ønsker å gi mer og bedre service, sier Altememy.

Pusser opp for 60 millioner

Med en prislapp på rundt 60 millioner kroner, mener Altememy at kundene vil få mye til gode etter at moderniseringen er ferdig. Det vil bli laget en større samlingsplass hvor det skal være behagelig å sitte, mye god informasjon på store skjermer, og en god universell utforming slik at terminalen vil være tilgjengelig for alle.

– Planen er å bidra til at de reisende skal bli selvhjulpen i størst mulig grad; kunne styre og anpasse sin egen reisehverdag ut fra personlige preferanser. Nå ser vi nærmere på kundenes behov. Alle skal føle seg velkommen, derfor vil vi også utforme terminalen med flere sitteplasser. Vi vil plassere dem vekk fra utgangsdørene, slik at de reisende ikke begynner å fryse på kalde vinterdager, forklarer Altememy.

I løpet av desember avslutter man fase 1, som er ferdigstilling av vestsiden av terminalen. Likevel er det ikke bare de reisende som skal få en oppgradering.

– Nå har vi laget fasiliteter til bussjåfører, tollen og politiet. Det er viktig at yrkessjåførene også har et godt tilbud, slik at de har et eget sted å hvile, og kan benytte seg av skikkelige toaletter, påpeker Altememy.

Kan ikke vente 10 år

Så langt følger modernisering av terminalen tidsplanen, og AKT opplever god samhandling med AF-gruppen, og entreprenøren som vant oppdraget. I et mer langsiktig perspektiv har flere stilt seg spørsmålet om hvordan Oslo Bussterminal vil se ut i fremtiden. Når Akershus fylkeskommune flytter ut av dagens lokaler om noen år, for å slå seg ned i Bærum kommune, vil Galleriet få en usikker fremtid. I dag strekker Galleriet seg på begge kanter av Oslo Bussterminal, og flere har tatt til ordet for å rive hele bygget. Det bekymrer ikke den administrerende direktøren i AKT.

– Dette har man tatt høyde for. Slike planer vil uansett ikke bli realisert tidligst før i 2029-2030. Poenget er at vi ikke kan la kundene vente 10 år før det skjer noe. Med 50.000 reisende kan vi ikke vente. Det er en stor satsning fra Oslo kommune og Akershus fylkeskommune på det kollektive. Med så mange reisende må vi ruste opp infrastrukturen nå, understreker Altememy som ønsker at terminalen skal være rustet for å møte en ny hverdag med for eksempel el-busser og autonome (selvkjørende) busser.

– Det er viktig at vi følger med i utviklingen, avslutter Altememy.

Du kan lese mer om Oslo Bussterminal og fremgangen av arbeidet på https://obtblogg.no.  

Les flere artikler

Gravfelt ved Asker kirke.

Høring: Forslag til regional plan for kulturminner og kulturmiljøer i Akershus 2019-2024

08.04.2019

Les hele artikkelen

Regional sykkelkonferanse 24. april

02.04.2019

Les hele artikkelen

Befolkningen i Akershus har vokst med 1,6 prosent fra 2018 til 2019.

Sterk befolkningsvekst i Akershus

01.03.2019

Les hele artikkelen

Fem arkitektforslag til hvordan Galleri Oslo kan bli seende ut.

Her er forslagene for hvordan Galleri Oslo blir seende ut - om det blir revet

27.02.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet