1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Parkanlegg utenfor Jessheim videregående skole åpnet

9. oktober ble parken utenfor Jessheim videregående skole høytidelig åpnet – ett år etter åpningen av den nye skolebygningen.

Det var elevene ved elevrådsstyret som stod for arrangementet. Ordføreren var også invitert for å si noen ord.

Den nye parken er et resultat av mye hardt arbeid og god planlegging. Etableringen av uteområdet og parken startet med en gang rivningen av det gamle skolebygget var ferdig, og store deler av parken ligger der det i fjor lå skolebygninger.

10. oktober i fjor ble nye Jessheim videregående skole offisielt åpnet, med blant andre fylkesordfører Anette Solli tilstede. Med sine 25 000 kvadratmeter er skolebygget det største enkeltstående skolebygget i Akershus på videregående nivå, og rommer plass til 1500 elever og 240 ansatte.

Både byggingen av skolen og etableringen av parkanlegget er del av et offentlig- privat samarbeid (OPS). Akershus fylkeskommune betaler leie til Skulebygg AS og overtar skolen og utearealet om 24 år.

Utearealet er på om lag 48 000 kvadratmeter og rommer blant annet en park hvor elevene kan spiller basket, frisbee, klatre i buldrevegg og spille sandvolleyball, og en eng for fri utfoldelse. Det er også etablert flere benker hvor elevene kan spise, slappe av og være sammen.

Basketballbane.
Her kan elevene spille basket. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

Både ordfører Tom Staahle og rektor Marit Gran gratulerte elevene med parken.

– Gratulerer alle sammen med et nytt parkanlegg. Det er blitt en flott park både for aktivitet og avslapping. Jeg oppfordrer alle elever om å bruke det nye store uteområdet, sa rektor Marit Gran.

For å markere høytidelighetene ble flagget heist til topps og elevene fikk servert boller. Det var elevene selv som stod for underholdningen. Elever fra vg2 musikk og vg2 dans bidro med god stemning og imponerende toner som runget ut i den nye parken. Tilslutt var det konkurranser, hvor elevene fikk testet ut egne kroppsferdigheter i det nye parkanlegget. 

Vg2 musikk fremfører.
Vg2 musikk fremfører. Foto: Anne Jorun Bergum, Jessheim videregående skole.

 

 

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet