1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Deltar i internasjonal samarbeidsavtale om klimakutt

Akershus fylkeskommune er blant 222 regioner og byer som har inngått en samarbeidsavtale om arbeidet med å redusere klimautslipp. 12. september ble det holdt generalforsamling for Under2-samarbeidet, som markerte det største møte blant regioner og byer om klimaarbeid.

Målet med Under2 er å samarbeide om å redusere klimautslippene til under 2 tonn per innbygger og å holde den globale temperaturøkningen til under 2 grader.

På møtet i San Francisco den 12. september var Akershus fylkeskommune blant nye 16 land og regioner som sluttet seg til samarbeidet.

Under2 initiativet er en samling av regioner og byer, støttet av nasjonalstater som for eksempel Tyskland, Danmark, Italia og Norge, som vil jobbe sammen på lokalt og regionalt nivå for å redusere klimautslippene med minst 80 proesent fra 1990 nivå frem til 2050.

Den 12. september ble det også annonsert at regjeringen, ved Klima- og miljødepartementet, bevilger 50 millioner kroner til dette arbeidet.

Nå målene i Parisavtalen

Formålet med samarbeidet i Under2 koalisjonen er blant annet å utvikle samarbeid for å styrke politikkutforming og gjennomslagskraft, utveksle erfaringer og sette fokus på utfordringer slik at målene i Parisavtalen kan oppnås. Akershus fylkeskommune er den første norske regionen som er en del av dette samarbeidet.

Under2 koalisjonen har sitt utspring fra 2015 etter et initiativ fra de to delstatene California og Baden-Würtemberg.

Les flere artikler

Bli med på Friluftslivets uke 2-10. september!

Planprogram og hovedutfordringer for Vannregion Glomma 2022-2027

07.05.2019

Les hele artikkelen

Elbusser som denne i bakgrunnen skal betjene rutenettene i Bærum og Asker. F.v. Robert Fjelltun, Ruter, områdeleder Vest, Per Nilsen, regiondirektør i Vy Buss, Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss, og Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel.

Bærum og Asker får elbusser

03.05.2019

Les hele artikkelen

- Baden-Württemberg er en viktig samarbeidspartner for Akershus fylkeskommune, spesielt når det gjelder hydrogensatsingen, sier Anette Solli.

Hydrogensatsing for å nå klimamålene

12.04.2019

Les hele artikkelen

Sykkelkonferansen

Regional sykkelkonferanse 24. april

02.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet