1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Deltar i internasjonal samarbeidsavtale om klimakutt

Akershus fylkeskommune er blant 222 regioner og byer som har inngått en samarbeidsavtale om arbeidet med å redusere klimautslipp. 12. september ble det holdt generalforsamling for Under2-samarbeidet, som markerte det største møte blant regioner og byer om klimaarbeid.

Målet med Under2 er å samarbeide om å redusere klimautslippene til under 2 tonn per innbygger og å holde den globale temperaturøkningen til under 2 grader.

På møtet i San Francisco den 12. september var Akershus fylkeskommune blant nye 16 land og regioner som sluttet seg til samarbeidet.

Under2 initiativet er en samling av regioner og byer, støttet av nasjonalstater som for eksempel Tyskland, Danmark, Italia og Norge, som vil jobbe sammen på lokalt og regionalt nivå for å redusere klimautslippene med minst 80 proesent fra 1990 nivå frem til 2050.

Den 12. september ble det også annonsert at regjeringen, ved Klima- og miljødepartementet, bevilger 50 millioner kroner til dette arbeidet.

Nå målene i Parisavtalen

Formålet med samarbeidet i Under2 koalisjonen er blant annet å utvikle samarbeid for å styrke politikkutforming og gjennomslagskraft, utveksle erfaringer og sette fokus på utfordringer slik at målene i Parisavtalen kan oppnås. Akershus fylkeskommune er den første norske regionen som er en del av dette samarbeidet.

Under2 koalisjonen har sitt utspring fra 2015 etter et initiativ fra de to delstatene California og Baden-Würtemberg.

Les flere artikler

Generalforsamling i Under2-samarbeidet i San Francisco 12. september 2018.

Deltar i internasjonal samarbeidsavtale om klimakutt

27.09.2018

Les hele artikkelen

Selskapene NEL og Uno-X er de første som får den nye  hydrogemodellen NEXO fra Huyndai. Fra venstre: Jon André Løkke, administrende direktør i NEL, Solveig Schytz (V),  Bjørn Simonsen, direktør for forretningsutvikling og samfunnskontakt i NEL Hydrogen, og Roger Hertzenberg i Uno-X.

Ny hydrogenmodell til de første kundene

26.09.2018

Les hele artikkelen

Regional plan for klima og miljø 2018-2050 setter mål for kutt i klimagassutslipp i Akershus.

Setter felles mål for klimakutt

12.09.2018

Les hele artikkelen

Akershusprisen deles ut til noen som har gjort en fremragende innsats for Akershus.

Hvem bør få Akershusprisen 2018?

12.09.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet