1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Bjørn André er ny leder av fylkeselevrådet i Akershus

Sammen med nestleder Selma Schøyen Løkken, skal leder Bjørn André Sutterud Westbye jobbe for at elever i Akershus fylke får en bedre skolehverdag og bedre rettigheter.

Akershus fylkeskommune har fått nytt fylkeselevråd da 44 ungdommer fra Akershus sine videregående skoler, inkludert fem lærling-representanter, møttes i Follo for å stemme frem styremedlemmer og handlingsplan for det kommende året. Bjørn André Sutterud Westbye (17) fra Jessheim videregående skole blir leder for det nye fylkeselevrådet i Akershus, som har klare planer for jobben som må gjøres i «sjefsstolen».

– Jeg stilte til valg for å gjøre en endring. Likevel må man passe på at man ikke går inn for noe som er urealistisk. Det må være gjennomførbart! Det er viktig å gjøre en forskjell for oss i Akershus, ikke for alle på landsbasis, sier Bjørn André. 17-åringen fikk stor oppslutning under valget av ny leder til fylkeselevrådet, og gleder seg til å representere alle medlemmene.

– Jeg representerer menneskene i fylkeselevrådet, og ikke meg selv. Jeg skal være deres ansikt utad. For meg er det viktig at vi gjør tiltak som bedrer skolemiljøet, at alle elever ved alle videregående skoler har et ønske om å være på skolen. Kanskje kan man få til flere aktiviteter ved skolen, og et bedre sosialt nettverk, poengterer Bjørn André.

–Liker ansvar

Oppstartseminaret for fylkeselevrådet på Sørmarka konferansesenter gikk av stabelen 24.-25. september. Her ble det også klart at nestleder i Akershus fylkeselevråd ble Selma Schøyen Løkken (17), fra Sørumsand videregående skole. Som en del av fylkeselevrådet mener hun at man får en stemme som blir hørt.

– Jeg liker ansvar, og er veldig engasjert. Dette er et forum hvor det jeg sier faktisk betyr noe. Jeg håper å hjelpe til med at alle videregående skoler får mer synlig helsepersonell, og at seksualundervisningen forbedres. Det viktig at alle elever følges opp, understreker Selma.

Innholdsrikt seminar

I løpet av de to dagene på Siggerud, hadde alle elevrådsrepresentantene fra Akershus-skolene et innholdsrikt program. Elevene var gjennom alt fra teambuilding med lek og oppgaver i skogen, foredrag om tale og debatteknikk, valg av representanter til fylkeselevrådet, til ferdigstilling av en handlingsplan for arbeidet fremover. I tillegg var ansvarlig for TV-aksjonen i Akershus, Adelheid Sæther, på plass for å fortelle om årets store «dugnad». Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon med slagordet «Mindre alene sammen».  Innsamlingsaksjonen skal skape et varmere og bedre miljø mellom mennesker og i samfunnet. Sæther fortalte videre om hvordan utenforskap også kan oppstå hos ungdommer på de videregående skolene i Akershus. Derfor vil Frogn videregående skole i år stå bak en kampanje, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap, for å skape oppmerksomhet rundt temaet. Planen er at alle de andre videregående skolene i Akershus skal kunne bruke deres idé, for å samle inn penger til TV-aksjonen, samt skape oppmerksomhet rundt temaet. 

Les flere artikler

Slik kan skolen se ut (fasade sør).

Kontrakt signert for utbygging av Eikeli

15.11.2019

Les hele artikkelen

Ski vgs samarbeider tett med grønne aktører i næringslivet og universitets- og høgskolesektoren for å synliggjøre for elevene hvordan det er mulig å bli en aktiv bidragsyter for bærekraftig utvikling i samfunnet..

Ski videregående skole vant Utdanningsforbundets klimapris 2019

08.11.2019

Les hele artikkelen

I forbindelse med kampanjen hadde Eikeli vgs tilrettelagt for å gjøre en enkel sykkelservice denne dagen. Elevene som kom på sykkel var med i trekningen av et sett piggdekk til sykkelen sin. F.v. Rådgiver friluftsliv, sykkel og fysisk aktivitet i Akershus fylkeskommune Ingvild Marie Kavli, miljøarbeider på Eikeli vgs Wilhelm Kaarbø, elev Erling Mikalsen Storrønning, vaktmester Bård Anders Skands, og kommunikasjonsrådgiver i Syklistenes Landsforening Kjetil Hasselgård.

Bli en synlig syklist i høstmørket

29.10.2019

Les hele artikkelen

Kevin Aaseth, Marita Thorvaldsen, og Maren Ruud var med på opplæringsdagen for å lære mer om hvordan de som rollemodeller skal lage gode presentasjoner for ungdomsskole-elever.

Fremmer yrkesfag med rollemodeller

24.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet