1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Ny hydrogenmodell til de første kundene

De første kundene kunne ta imot sine helt nye hydrogenbiler, da Hyundai leverte ut tre biler av den nye modellen til selskapene NEL og Uno-X.

Hyundai har vært en pionér innen utviklingen av hydrogenbiler, og ix35 Fuel Cell var verdens første serieproduserte bil i denne kategorien da produksjonene startet i 2013. Nå er etterfølgeren til ix35, den helt nye Hyundai NEXO, lansert i Norge.

Bilene ble overrakt under en seanse ved den toppmoderne hydrogenfyllestasjonen i Sandvika 20. september.

Hydrogen en del av løsningen for fossilfri transport

Solveig Schytz (V) var til stede under overleveringen av de første NEXOene til kunder. Hun mener at hydrogenelektriske biler er en del av løsningen for en utslippsfri bilpark.

- Akershus fylkeskommune vedtok en langsiktig satsning på hydrogen som drivstoff i 2014, og det fortsetter. Vi anser hydrogen som en del av løsningen for en utslippsfri fremtid, og vi synes det er veldig gledelig at NEXO nå er på veien, sier Solveig Schytz.

- For oss er det viktig at vi ikke velger én enkelt miljøteknologi , men at vi legger til rette for nye teknologier. Vi er fortsatt i startgropen på hydrogen, men vårt engasjement er langsiktig, sier Schytz.

Etablerer hydrogenstasjoner

- Vi har stor tro på hydrogen som det beste alternativet for utslippsfri kjøring, sier daglig leder Roger Hertzenberg i Uno-X Hydrogen.

Selskapet har store planer for utbyggingen av et omfattende fyllenettverk i Norge, og jobber kontinuerlig med dette.

- Vi planlegger et initielt nettverk på 20 stasjoner så snart som praktisk mulig, sier Hertzenberg, og legger til at myndighetene bør være enda mer offensive.

- Vi har prosjekter i gang, og tror at nye stasjoner i seg selv vil være god markedsføring for hydrogenelektriske biler, sier Hertzenberg.

Les flere artikler

Fra venstre: Stefan Siegmund, German Energy Agency, Keith Malone, California Fuel Cell Partnership, Anette Solli, fylkesordfører, Lasse Fridstrøm, TØI, Eirik T.Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø og Rolf Huber, H2 Energy.

Veien til nullutslipp i transportsektoren

07.12.2018

Les hele artikkelen

Selskapene NEL og Uno-X er de første som får den nye  hydrogemodellen NEXO fra Huyndai. Fra venstre: Jon André Løkke, administrende direktør i NEL, Solveig Schytz (V),  Bjørn Simonsen, direktør for forretningsutvikling og samfunnskontakt i NEL Hydrogen, og Roger Hertzenberg i Uno-X.

Ny hydrogenmodell til de første kundene

26.09.2018

Les hele artikkelen

Franz Untersteller, minister for miljøvern, klimavern og energisektoren fra Baden-Württemberg i Tyskland, viste frem intensjonsavtalen som fylkesordfører Anette Solli hadde undertegnet. Her står han sammen med Solveig Schytz, leder for hovedutvalg for samferdsel i Akershus

Signerte samarbeidsavtale med Baden-Württemberg

17.01.2018

Les hele artikkelen

HYOP åpnet 15, desember en ny hydrogenstasjon på Høvik, med finansiering fra Akershus fylkeskommune. Nå blir det flere stasjoner i Osloregionen, med støtten fra Enova.

Tre nye hydrogenstasjoner til Osloregionen

19.12.2017

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet