1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Hun er den første kvinnelige byggdrifterlærlingen

Christel Villadsen (18) er fylkeskommunens første kvinnelige lærling i byggdrifterfaget og én av to kvinnelige lærlinger i byggdrifterfaget i Akershus.

Tidligere i år var Christel på besøk på Hvam videregående skole sammen med klassen, hvor de blant annet fikk omvisning på skolen og et innblikk i arbeidshverdagen til en driftsoperatør. Det ga mersmak. Etter besøket tok Christel kontakt med AFK eiendom FKF, som ansetter lærlinger i byggdrifterfaget på de videregående skolene i Akershus. Kort tid etter ble hun kalt inn til intervju og fikk lærlingekontrakt.

Christel hadde første arbeidsdag på Hvam 15. august og har ikke angret én dag på valget hun tok, selv om det innebar å ta avskjed med elektrofag.

Du gikk vg1 elektrofag. Hva skjedde under besøket som fikk deg til å hoppe av?

- Elektrofag innebærer mange gjentakende arbeidsoppgaver. Jeg synes ikke det er moro å banke kabel hele tiden. Jeg trenger mer varierte arbeidsoppgaver, og jeg forstod fort at det kom jeg til å få som byggdrifterlærling på Hvam, sier Christel.

Hvam videregående skole er fylkeskommunens største skole når det gjelder antall bygg og har en av landets største naturbrukslinjer.

- På Hvam er det veldig mange forskjellige bygg, alt fra den gamle hovedbygningen til gartneri og grisehus. Samtidig er det to driftsoperatører på skolen, så man blir ikke jobbende så mye alene, sier Christel.

Hvordan føles det å være den første kvinnen?

- Det tenker jeg ikke så mye på og jeg merker ikke så mye til det. Jeg har alltid trives godt blant gutta.

Fra før har foretaket tre lærlinger i byggdrifterfaget. Drift- og vedlikeholdssjef Henning Bråthen i AFK eiendom FKF var med på å ansette Christel.

- Christel er både motivert og flink, så vi er glad for å ha henne med på laget. Det er selvfølgelig ekstra moro at hun også er vår første kvinnelige lærling og det er gledelig å se at hun kommer så godt overens med kollegaer og ser ut til å trives med oppgavene, sier han.

En skrivespire

På fritiden liker Christel å skrive historier og game med gutta. - Jeg har mye fantasi. Det blir det mange historier ut av.

Hva liker du med gaming?

- Det er gøy. Men jeg er ikke så opptatt av konkurransen lenger. Jeg synes det er mer moro å moderere og administrere de andre spillerne.

Christel bor på Tomteråsen – bare et steinkast fra skolen. Foreldrene er fra Nord-Norge og hun har tilbragt mye tid med familien i Nord-Norge i sommerferiene.

Føler du deg litt som en nordlending?

- Jeg snakket fort, fra levra og har mye humor. Så ja, jeg føler det er en liten nordlending i meg, sier Christel.

 

 

Les flere artikler

. Etter fylkestingetets behandling av saken, ligger alt til rette for å fortsette satsingen på bærekraftige kantiner og økologi i resten av fylkets videregående skoler.

Akershus fortsetter satsingen på økologisk mat i videregående skole

20.05.2019

Les hele artikkelen

Årsrapport 2018, forside

Fylkeskommunens årsrapport 2018

20.05.2019

Les hele artikkelen

Kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby fra prøvene på Orbo Novo av Sidi Larbi Cherkaoui.

«Orbo Novo» er Nagelhus Schia Productions første helaftens forestilling

20.05.2019

Les hele artikkelen

Marius Lien, Elisabeth

Slik blir 17. mai på Eidsvoll

16.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet