1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Litteraturfestivalen i Akershus 2018

Årets litteraturfestival i Akershus arrangeres fra 20. til 28. oktober. Festivalen byr på spennende og varierte opplevelser for små og store, fra Son i sør til Eidsvoll i nord, fra Asker i vest til Aurskog-Høland i øst.

Litteraturfestivalen i Akershus er et unikt samarbeid mellom fylkesbiblioteket og alle folkebibliotekene i Akershus. I løpet av festivaluken kan publikum i alle aldre glede seg over 100 litterære arrangementer på bibliotekene, som med noen få unntak er gratis og åpne for alle.

Festivalplakat Litteraturfestivalen i Akershus 2018
Plakat for årets litteraturfestival i Akershus

Variert program

Litteraturfestivalen i Akershus henvender seg til et bredt publikum og har arrangementer for barn, skoleelever, unge og voksne. På programmet står blant annet forfattermøter, debatter, foredrag, teaterforestillinger, konserter, barnebokbad og utstillinger. Litteraturfestivalen i Akershus har folkebibliotekene i Akershus som arena, og i år arrangeres festivalen fra 20. til 28. oktober. 

På plakaten i år står, blant mange andre, Helga Flatland, Vigdis Hjorth, Simon Stranger, brageprisvinner Thomas Reinertsen Berg, Bendik, Roskva Koritzinsky, Marta Breen, Jenny Jordahl, Are Kalvø, Frida Ånnevik, Annette Münch, kjemishow med Hedda Johannesen, og «ÆSJ» med Reidar Kjelsen på bibliotekbussen.

NM i litteraturformidling arrangeres også i forbindelse med litteraturfestivalen dette året, nærmere bestemt lørdag 27. oktober på Lørenskog Hus.

Lokal forankring

Offisiell festivalåpning skjer i Asker, hvor åpningen er sammenfallende med Barnas verdensdager på Asker kulturhus. Det blir derfor lagt vekt på barn som målgruppe. Her skal Marimba Maniacs/Asker kulturskole opptre, og Liv Gulbrandsen holder åpningstale og minishow for barn. Det blir hilsen fra ordføreren i Asker, Lene Conradi, og åpningen avsluttes med konserten «Jeg synger din sang, min venn», en konsert med svært internasjonalt tilsnitt. 

Litteraturfylket Akershus

Litteraturfestivalen i Akershus ble arrangert for første gang i 2010. Festivalen skal vise Akershus som et levende litteraturfylke og styrke folkebibliotekene som naturlige kultur- og kunnskapsarenaer. Målet er at man gjennom festivalen kan oppleve et mangfold av litterære uttrykk, og at den i tillegg skaper rom for deltakelse ute i lokalmiljøene.

Se programmet for festivalen

 

  

Les flere artikler

Fylkeskommunen fordeler hvert år spillemidler til kulturarenaer. Den samlede potten og rammetildelingen til Akershus har gått mye ned de siste årene, fra nesten 11 millioner kroner i topp-året 2013 til drøyt 4,1 millioner i 2017.

4,7 millioner kroner fordeles til kulturarenaer i Akershus

19.10.2018

Les hele artikkelen

Scandria2Act Road Show Clean Fuel

19.10.2018

Les hele artikkelen

Utdanningstorget skal hjelpe deg med å gjøre riktige utdanningsvalg

18.10.2018

Les hele artikkelen

Elever ved Frogn videregående skole vil bidra under TV-aksjonen med et eget løpeprosjekt. Fra høyre: Johanne Kjølberg, Thea Steinland, og lærer  Liv Ellefsen.

Løper for "Mindre alene sammen"

17.10.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet