1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Litteraturfestivalen i Akershus 2018

Årets litteraturfestival i Akershus arrangeres fra 20. til 28. oktober. Festivalen byr på spennende og varierte opplevelser for små og store, fra Son i sør til Eidsvoll i nord, fra Asker i vest til Aurskog-Høland i øst.

Litteraturfestivalen i Akershus er et unikt samarbeid mellom fylkesbiblioteket og alle folkebibliotekene i Akershus. I løpet av festivaluken kan publikum i alle aldre glede seg over 100 litterære arrangementer på bibliotekene, som med noen få unntak er gratis og åpne for alle.

Festivalplakat Litteraturfestivalen i Akershus 2018
Plakat for årets litteraturfestival i Akershus

Variert program

Litteraturfestivalen i Akershus henvender seg til et bredt publikum og har arrangementer for barn, skoleelever, unge og voksne. På programmet står blant annet forfattermøter, debatter, foredrag, teaterforestillinger, konserter, barnebokbad og utstillinger. Litteraturfestivalen i Akershus har folkebibliotekene i Akershus som arena, og i år arrangeres festivalen fra 20. til 28. oktober. 

På plakaten i år står, blant mange andre, Helga Flatland, Vigdis Hjorth, Simon Stranger, brageprisvinner Thomas Reinertsen Berg, Bendik, Roskva Koritzinsky, Marta Breen, Jenny Jordahl, Are Kalvø, Frida Ånnevik, Annette Münch, kjemishow med Hedda Johannesen, og «ÆSJ» med Reidar Kjelsen på bibliotekbussen.

NM i litteraturformidling arrangeres også i forbindelse med litteraturfestivalen dette året, nærmere bestemt lørdag 27. oktober på Lørenskog Hus.

Lokal forankring

Offisiell festivalåpning skjer i Asker, hvor åpningen er sammenfallende med Barnas verdensdager på Asker kulturhus. Det blir derfor lagt vekt på barn som målgruppe. Her skal Marimba Maniacs/Asker kulturskole opptre, og Liv Gulbrandsen holder åpningstale og minishow for barn. Det blir hilsen fra ordføreren i Asker, Lene Conradi, og åpningen avsluttes med konserten «Jeg synger din sang, min venn», en konsert med svært internasjonalt tilsnitt. 

Litteraturfylket Akershus

Litteraturfestivalen i Akershus ble arrangert for første gang i 2010. Festivalen skal vise Akershus som et levende litteraturfylke og styrke folkebibliotekene som naturlige kultur- og kunnskapsarenaer. Målet er at man gjennom festivalen kan oppleve et mangfold av litterære uttrykk, og at den i tillegg skaper rom for deltakelse ute i lokalmiljøene.

Se programmet for festivalen

 

  

Les flere artikler

. Etter fylkestingetets behandling av saken, ligger alt til rette for å fortsette satsingen på bærekraftige kantiner og økologi i resten av fylkets videregående skoler.

Akershus fortsetter satsingen på økologisk mat i videregående skole

20.05.2019

Les hele artikkelen

Årsrapport 2018, forside

Fylkeskommunens årsrapport 2018

20.05.2019

Les hele artikkelen

Kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby fra prøvene på Orbo Novo av Sidi Larbi Cherkaoui.

«Orbo Novo» er Nagelhus Schia Productions første helaftens forestilling

20.05.2019

Les hele artikkelen

Marius Lien, Elisabeth

Slik blir 17. mai på Eidsvoll

16.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet