1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Her er fylkeskommunens største skolepaviljong

Ved Ås videregående skole står fylkeskommunens største skolepaviljong, med en lengde på nesten 82 meter.

I fjor kunne vi lese om det største paviljongprosjektet i fylkeskommunens historie utenfor Bjertnes videregående skole. Utenfor Ås videregående skole står nå den største enkeltstående skolepaviljongen i fylkeskommunens historie, med en lengde på 81,614 meter.

Det er AFK eiendom FKF som har bestilt skolepaviljongen i forbindelse med bygging av en ny etasje på bygg F, og til høsten skal fylkestinget behandle byggeprogram for videre utvidelse og ombygging av Ås videregående skole.  

Å flytte elever og lærere til paviljonger er ingen perfekt løsning, men det er en helt nødvendig midlertidig løsning for å kunne gjennomføre større byggeprosjekter mens skolen er i drift.

Leverandørens største

Det er Cramo Adapteo AS som er fylkeskommunens rammeavtaleleverandør for skolepaviljonger og som har oppført paviljongen ved Ås videregående skole. Paviljongen er tre etasjer og inneholder blant annet 15 undervisningsrom og tre rom med kontorarbeidsplasser for lærere. Bygget er satt sammen av moduler. 

Skolepaviljongen er Cramo Adapteo AS’ største.

- Jeg mener dette er det største/lengste enkeltstående paviljongbygget vi har satt opp noen gang. Vi har hatt noen andre bygg med like mange eller flere moduler, men de ble bygget i en u-form, sier prosjektleder Jahn Svingen i Cramo Adapteo AS.

Nylig ble rehabiliterings- og inneklimaprosjektet på Bjertnes videregående skole avsluttet. Flere av modulene er gjenbrukt på Ås videregående skole. Resten av modulene kommer fra leverandørens lager på Hokksund.

Enkle og funksjonelle

Skolepaviljongene er enkle og funksjonelle, og slippe inn mye naturlig lys. Bygget oppfyller alle tekniske krav i henhold til universell utforming og brann- og konstruksjonssikkerhet. I tillegg er det gjennomført tilpasninger innendørs for bevegelseshemmede og elever med spesielle behov.

Eva Enderud Larsen er lærer ved skolen og er en av dem som har fått midlertidig kontorplass i paviljongen.

- Jeg har bedre plass til papirer og permer nå enn tidligere, og lokalene er lyse og fine. Men avstandene mellom undervisningssteder og arbeidsrom er tidkrevende, og gjør at vi kanskje ikke rekker å gå fra det ene bygget til det andre. Dette krever en annen planlegging, men det er jo bare positivt med litt ekstra trim. I det store og hele er jeg ganske fornøyd, sier Larsen.  

Eva Enderud Larsen er en av lærerne som har fått plass i paviljongen.
Eva Enderud Larsen. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

På bestilling av AFK eiendom FKF har Cramo Adapteo AS også den siste tiden levert skolepaviljonger til et inneklimaprosjekt på Asker videregående skole og midlertidige lokaler til Strømmen videregående skole. Snart er også erstatningslokaler klare for bruk på Skedsmo videregående skole, etter brannen som var der i sommer.

 

Les flere artikler

Ordfører Tom Staahle gratulerer skolen og elevene med et flott parkanlegg.

Parkanlegg utenfor Jessheim videregående skole åpnet

11.10.2018

Les hele artikkelen

Christel Villadsen.

Hun er den første kvinnelige byggdrifterlærlingen

24.09.2018

Les hele artikkelen

Paviljongen består av moduler og er den lengste  paviljongen som noen gang er bestilt av AFK eiendom FKF. På baksiden av bygget kan elevene spille fotball.

Her er fylkeskommunens største skolepaviljong

31.08.2018

Les hele artikkelen

Avtalen er signert. F.v.: prosjektdirektør Roger Morsund (AFK eiendom FKF), adm. dir. Kenneth Johnsen (AFK eiendom FKF), prosjektleder Dag Trætten (AFK eiendom FKF), daglig leder Hans Petter Hjertum (ArealBygg AS) og eiendomssjef Ragnar Gullhaugen (Akershus KollektivTerminaler FKF).

Entreprenør valgt til bygging av Kjul Bussanlegg

24.08.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet