1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Yrkesfagelever med innsats for egen skole og lokalmiljø

Elevene ved Vg2 byggteknikk på Skedsmo videregående skole bytter ut et gammelt og slitt tak over noen containere på skolen. Skolen har lang tradisjon for å kombinere faglig utdanning med praktiske oppgaver som gagner både skole og lokalsamfunn.

Containerne står på rad og rekke bortover. Hver klasse har sine egne containere hvor de bl. a. oppbevarer verktøy. Overbygningen og taket ble i sin tid også bygget av elever ved skolen, men nå har lekkasje og problemer med råte gjort det nødvendig å reparere undertaket og legge ny takpapp.

Eiendomsforetaket AFK eiendom FKF har ansvar for vedlikeholdet av bygningsmassen på skolen og betaler for materialene som blir brukt til reparasjon av taket, mens elevene utfører arbeidet. Elevene er kommet godt over halvveis med prosjektet og til høsten fortsetter en ny klasse med det som gjenstår.

- Elevene liker å gjøre nytte for seg og ikke bare bygge ting som de senere må demontere igjen, som de gjør når de øver, sier lærer Helge Lethigangas.

- Dette er oppgaver de holder på med mellom andre oppgaver. Mye av tiden går med til å øve på oppgaver med ulik vanskelighetsgrad, som å legge gulv, bygge tak og vegger, og ikke minst være utplassert i bedrift, slik at de får lærlingeplass.

Fint å kunne gi noe tilbake

Marcus Torhjuul (18), Sindre Kristiansen (18) og Kristoffer Robin Blaaflat (19) er tre av 20 elever ved Vg2 byggteknikk på Skedsmo videregående skole.

- Vedlikeholdsprosjekter som dette er jo ikke det mest spennende og krevende å jobbe med, som f. eks. å lage forskalinger. Men det er gøy å fikse opp i noe gammelt, sånn at det varer i mange år til, sier Marcus.

- Det er fint å se at det står der i ettertid og kunne gi noe tilbake, sier Sindre.

- Det er gøy å gjøre noe annet enn å sette opp et «hus» som blir revet igjen, og at det blir gjort på en ordentlig måte. Det at klassen jobber godt sammen og at vi trives sammen, gjør det ekstra gøy, sier Kristoffer.

Skal bygge servicebygg ved Østbytunet

Flere av byggene på skolen er bygget av elevene selv. Men det er ikke bare på skolens område at elevenes kunnskaper og evner kommer til sin rett.

- Vi får ofte eksterne forespørsler. Vi har f. eks. lagd en varmebu til en lokal skøytebane og en bod bygget i sveitserstil til selskapslokalet «Samfundet», som ligger bak rådhuset i Lillestrøm. Til høsten skal vi være med å rehabilitere et verneverdig uthus ved Doktorgården i Lillestrøm og vi skal bygge et servicebygg/gartneri ved Østbytunet behandlingssenter. Det gleder vi oss til, sier Lethigangas.

 

Les flere artikler

Spesialrådgiver FDV Bjarne Breivik.

Avsluttet kartlegging av radon

17.01.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Vil du stå på søkerliste til drosjeløyver for 2019?

16.01.2019

Les hele artikkelen

Elevrådsleder Michal Semon (t.v) og nestlederen i elevrådet, Seda Usmanova mener elever må tenke fag når man skal velge skole.

Fylkets videregående skoler holder «åpen dag»

15.01.2019

Les hele artikkelen

Handlingsplan for trafikksikkerhet omhandler i all hovedsak holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak, som Aktive barn - tryggere skolevei, sykkelkurs, økt bruk av refleks, og holdningsskapende arbeid innen rus og fart.

Handlingsplan for trafikksikkerhet

14.01.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet