1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Modernisering av Oslo Bussterminal

Prosjektet for moderniseringen av Oslo Bussterminal har kommet til neste fase: AF Gruppen er valgt som leverandør av byggfornyelsen. Arbeidene starter september 2018, med ferdigstillelse juli 2019. Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden.

 -Vi gleder oss over at Oslo Bussterminal nå endelig oppgraderes, og regner med at det vil føre til at enda flere blir inspirert til å benytte kollektivt i pendlerhverdagen, sier Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune.

- Vi ser fram til å sette i gang, og gleder oss over å kunne bidra til utbedring av en kollektivterminal i denne størrelsesordenen, sier Espen Bjørke, avdelingsdirektør Byggfornyelse AF gruppen.

Det er Vaterland Bussterminal AS som eier Oslo Bussterminal og som har bevilget penger og inngått avtalen med AF gruppen, mens Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT) drifter og forvalter terminalen og har prosjekteringsansvaret for moderniseringen. Akershus fylkeskommune er eier av AKT.

- Nå vil vi snart kunne tilby de reisende og alle brukere av Norges tredje største kollektivterminal en oppgadert, trivelig og mer oversiktlig bussterminal – dette ser vi fram til, sier Thomas Tvedt, fylkesdirektør for samferdsel i Akershus fylkeskommune.

Følg prosjektet underveis

Det vil være full drift ved terminalen i hele byggeperioden. Det er satt opp en blogg som vil følge oppgraderingsarbeidene. Den vil ligge tilgjengelig når riggingen starter 01.09.2018 og blir å finne på websiden til Akershus KollektivTerminaler FKF (AKT).

Les flere artikler

Årsbudsjett 2019 og økonomiplan 2019-2022 har en budsjettramme på 8,8 milliarder kr i 2019.

Videregående opplæring, fylkesveier og tannhelse prioriteres

17.12.2018

Les hele artikkelen

Vi ser en positiv karakterutvikling både fra grunnskolene og i videregående skole, og det er økt sammenheng og kvalitet i det 13-årige opplæringsløpet, sier fylkesdirektør for videregående opplæring, John Arve Eide.

Videregående opplæring i Akershus er fortsatt i god utvikling

17.12.2018

Les hele artikkelen

17. desember godkjente fylkestinget den nylige framlagte bærekraftrapporten for 2017.

Fylkestinget godkjente fylkets første klimabudsjett

17.12.2018

Les hele artikkelen

Bærekraftrapport for Akershus fylkeskommune, årsrapport 2017

Fylkets første klimabudsjett og bærekraftrapporten

23.11.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet