1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Vant 12,5 millioner kroner til nye, smarte løsninger for transport

Oslo og Akershus var blant vinnerne i idékonkurransen Smartere transport i Norge. Onsdag 13. juni delte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund ut 100 millioner kroner til seks fylkeskommuner i konkurransen.

Oslo og Akershus vant fram med bidraget Brukerdrevet innovasjon for enklere og mer bærekraftig hverdagslogistikk i Samferdselsdepartementets idékonkurranse Smartere transport i Norge.

Nordland fylkeskommune ble hovedvinneren, og fikk 50 millioner kroner med sitt konsept om Smartere transport Bodø. Møre og Romsdal, Oslo og Akershus, Rogaland og Hordaland var de øvrige vinnerne. Totalt 11 bidrag var med i konkurransen.

Bidraget fra Oslo og Akershus la frem utprøving av digitale løsninger der kollektivtransport sømløst integreres med gange, sykkel, bildeling, taxi og nye transportformer. Etter hvert, ville man også prøve ut tjenester med selvkjørende kjøretøy og en digital reiseassistent.

Må ha innbyggerne med

Ny teknologi er en del av den nye hverdagen. Enten du skal bringe barn på fotballkamp, skal på jobb eller trenger å frakte en stol hjem fra interiørbutikken, skal du kunne løse transportbehovet ditt uten å måtte eie bil.

- Byene i Akershus er i sterk vekst, og det er en vekst som vil fortsette. Dette prosjektet er viktig for å legge til rette for nye og alternative transportløsninger i byene i Akershus, sier Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune.

- Vi inviterer innbyggerne i Osloregionen med på å utvikle fremtidens miljøvennlige transportløsninger. Dette blir veldig spennende. Målet er å gjøre det så enkelt som mulig å reise miljøvennlig i hverdagen og la bilen stå, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg

Utprøvingen skal gjennomføres med Ruter, Statens vegvesen og Bymiljøetaten i Oslo spissen. I tillegg er det inngått samarbeid med flere kommuner, offentlige og private aktører for å gjennomføre konseptet. Deler av bidraget ble premiert og prosjektteamet vil nå sette seg ned for å finne ut hvilke deler av konseptet som kan gjennomføres med tildelte midler.

For spørsmål om prosjektet:
Prosjektleder hos Ruter, Statens vegvesen og Bymiljøetaten: Tine Marthinus, tlf. 454 43 305, tine.marthinus@vegvesen.no

Les flere artikler

Spesialrådgiver FDV Bjarne Breivik.

Avsluttet kartlegging av radon

17.01.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Vil du stå på søkerliste til drosjeløyver for 2019?

16.01.2019

Les hele artikkelen

Elevrådsleder Michal Semon (t.v) og nestlederen i elevrådet, Seda Usmanova mener elever må tenke fag når man skal velge skole.

Fylkets videregående skoler holder «åpen dag»

15.01.2019

Les hele artikkelen

Handlingsplan for trafikksikkerhet omhandler i all hovedsak holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak, som Aktive barn - tryggere skolevei, sykkelkurs, økt bruk av refleks, og holdningsskapende arbeid innen rus og fart.

Handlingsplan for trafikksikkerhet

14.01.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet