1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

- Kunsten bringer regionene nærmere hverandre

Østlandsutstillingen viser samtidskunst av kunstnere med tilknytning til østlandsområdet. 9. juni åpnet fylkesordføreren utstillingen i Trafo Kunsthall i Asker. Utstillingen blir stående til 1. juli.

I sin åpningstale omtalte fylkesordfører Anette Solli kunsten, kunstnerne og deres vilkår og kommenterte at årets utstilling kan bidra at regionene kommer nærmere hverandre. I år vises nemlig Østlandsutstillingen i to av de tre fylkeskommunene som skal etablere Viken, i Vestfossen kunstlaboratorium i Buskerud og i Trafo Kunsthall i Asker. 

Les mer om åpningen av utstillingen på østlandsutstillingsen nettsider

Østlandsutstillingen er en årlig åpen, juryert landsdelsutstilling som viser og formidler samtidskunst i de syv Østlandsfylkene Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold. I 2018 arrangeres utstillingen for 39. gang.

Utstillingen finansieres av fylkeskommunene på Østlandet gjennom Østlandssamarbeidet og vises på flere arenaer.  Utstillingen har fri innsendingsrett for kunstnere med tilknytning til regionen, og i år søkte 727 kunstnere med 2496 verk. Av disse valgte juryen ut 78 verk av 39 kunstnere for de to visningsstedene.   

De mange kunstnere viser en god blanding mellom godt etablerte og nye unge kunstnere, mellom ulike materialer og former. Og kunstens verden er også et møtested mellom norskfødte og tilreisende østlendinger.

Les mer om årets kunstnere og deres kunstverk.

Pris til markant verk

Østlandsutstillingens pris for det mest markante verket ble i år tildelt Ayatgali Tuelubek (innreist til Norge fra Kazakstan) for videoinstallasjonen «The inivisible handjob of the New Economy.» 

Prisjuryen  begrunner valget slik: Årets mest markante verk 2018 er kanskje ikke et verk folk flest vil ha hatt hengende over sofaen. Det er heller ikke det mest visuelt høyt-skrikende i utstillingen. Men verket formidler på enkelt og underfundig vis viktige trekk i tiden – som på sikt vil angå oss alle. 

C. Risaasen
Ayatgali Tuleubek vant Østlandsutstillingens pris

 

Les flere artikler

Festivalplakat Litteraturfestivalen i Akershus 2018

Litteraturfestivalen i Akershus 2018

08.10.2018

Les hele artikkelen

Fylkesordfører Anette Solli innledet nettverkssamlingen for internasjonalt kulturarbeid.

Internasjonalt kulturarbeid på agendaen

05.10.2018

Les hele artikkelen

Illustrasjonsfoto

Nå ut til nye målgrupper!

27.09.2018

Les hele artikkelen

Digital festival er arrangert i et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus, Seniornett Norge og bibliotekene i Lørenskog, Oppegård og Ullensaker.

Digital festival i bibliotekene

21.09.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet