1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Enighet om tre Viken-lokaliteter

Fellesnemnda vedtok 16. mai å gå videre med tre alternativer for nytt hovedkontor for Viken fylkeskommune; to i Sandvika og ett på Lysaker.

Tom Kristian Hansen fra Akershus fylkeskommune orienterte om alternative lokaliseringer for Viken fylkeskommune på Fellesnemndas befaring 16. mail 2018.
Tom Kristian Hansen fra Akershus fylkeskommune orienterte om alternativene på befaringen 16. mai. Foto: Roy Andersen.

Enighet om tre Viken-lokaliteter

– Nå er vi enige om å gå videre med tre av prosjektene, to i Sandvika og ett i Vollsveien på Lysaker. Det betyr at vi nå kan starte forhandlingene med eiendomsutviklerne, konkluderte lederen av fellesnemnda, Anette Solli.

Les mer om saken på Viken.no

Foreslår åtte fylkesråd i Viken

Ole Haabeth la 16. mai fram forslag til organisering av Viken fylkeskommune.
Ole Haabeth la 16. mai fram forslag til organisering av Viken fylkeskommune. Foto: Jan Ivar Bøe

Et fylkesråd bestående av åtte medlemmer skal utgjøre den politiske ledelsen av Viken, er forslaget som nå legges fram for videre behandling. For den administrative organiseringen foreslås det åtte fylkesdirektører.

Fellesnemnda for Viken fylkeskommune har tidligere vedtatt å legge en parlamentarisk styringsmodell til grunn. Nå diskuterer politikerne ulike modeller for hvordan en slik styringsmodell kan se ut i praksis.

En politisk arbeidsgruppe ledet av Ole Haabeth, fylkesordfører i Østfold, arbeider med å utrede og foreslå Viken fylkeskommunes nye organisering. Haabeth la fram arbeidsgruppens forslag på møte i fellesnemnda 16. mai.

Les mer om saken på Viken.no

Les flere artikler

Leder for fellesnemnda i Viken fylkeskommune, Anette Solli.

Mener oppgaveavtalen lover godt

25.09.2018

Les hele artikkelen

Fellesnemnda innplasserte disse syv som fylkesdirektører for Viken fylkeskommune. Fra venstre: John Arve Eide, fylkesdirektør kultur; Anne Skau; fylkesdirektør for finans og administrasjon; Hilde Brandsrud, fylkesdirektør for planlegging; Knut Sletta, fylkesdirektør for infrastruktur;  Håkon Johnsen, fylkesdirektør for næring; Kristian Thowsen, fylkesdirektør for fylkesrådsleders kontor; Solveig Helene Olsen, fylkesdirektør for kompetanse.

Her er de nye fylkesdirektørene for Viken

04.09.2018

Les hele artikkelen

Møte i fellesnemnda for Viken fylkeskommune.

Møte i fellesnemnda tirsdag 4. september

04.09.2018

Les hele artikkelen

Fellesnemnda hadde møte 15. juni på Sundvolden hotell.

Møte i fellesnemnda 15. juni

15.06.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet