1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Vikens visjon sirkles inn

Politisk arbeidsgruppe 1 er ansvarlig for Viken fylkeskommunes visjon, mål, verdier og symboler. Nå begynner det avsluttende arbeidet med å ferdigstille de grunnleggende visjonene for fylket.

Mandag 14. mai møtte politikere og deler av administrasjonen i Akershus fylkeskommune for å komme med innspill til Viken fylkeskommunes visjon og overordnede politiske mål. Oppgaven ble utradisjonell ettersom samarbeidsgruppene ble delt inn i ulike partier. Dermed måtte politikerne jobbe tett mot et felles mål, uten egne partifeller.

– Det er fint å se at vi politikere kan være så entusiastiske for et prosjekt som kun de færreste ønsket, men nå tar vi felles ansvar og alle partier går sammen på lag for å få på plass Vikens visjon og mål. Vi er nå inne i den avsluttende fasen med innspill i Politisk arbeidsgruppe 1. I løpet av juni skal vi meisle visjonen for Viken fylkeskommune, sier Torunn Skottevik, fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Akershus.

Penn og papir

Under innspillsrunden ble politikerne satt på seks forskjellige bord, hvor de fikk utdelt penn og papir for å skrive ned forslag til en ny visjon og hvilke verdier som skal være grunnleggende for Viken fylkeskommune. Den politiske arbeidsgruppen har jobbet de siste tre månedene med dette arbeidet, og snart skal visjon drøftes og vedtas i fellesnemdas fellesmøte.

– I fellesmøtet i juni skal det være klart for hva som blir vår felles visjon, det blir utrolig spennende å se alle innspillene som har kommet inn i den omfattende innspillsrunden vi har hatt og selvsagt hva vi ender opp med som endelig resultat. Mål og symboler skal vi få klargjort i løpet av høsten. Visjon, mål og verdier for Viken danner jo grunnlaget for det viktige arbeidet som de andre arbeidsgruppene skal i gang med, så det blir viktig å få dette på plass, understreker Skottevik.

Ønsker du å bidra med din visjon for Viken kan du gjøre det her

Fredag 11. mai ble også fylkeselevrådet i Akershus fylkeskommune satt inn i Vikens visjon og verdier, hvor de kom med sine innspill. Det har også vært prosesser blant de ansatte i fylkeskommunen, hvor avdelinger, seksjoner, tannklinikker, ledergrupper på skolene, rektorer og toppledelsen har kommet med mange innspill.

Om Politisk arbeidsgruppe 1

Arbeidsgruppen skal utvikle visjon, overordnede mål, verdier og symboler for Viken fylkeskommune. Dette skal gi uttrykk for hvilke ambisjoner Viken fylkeskommune har for sin rolle som samfunnsutvikler, tjenesteleverandør, arbeidsgiver og tilrettelegger for demokratiske prosesser.

Bred intern involvering i prosessen vil bidra til endringsvilje og endringskultur i arbeidet med å etablere Viken fylkeskommune. Visjon, mål og verdier gir retning, og derved føringer for de øvrige politiske og administrative prosjektene.

Det vil være nødvendig å balansere hvilke mål som settes i dette arbeidet som gjelder Viken fylkeskommune, og hvilke mål som utarbeides gjennom regional planstrategi og den medvirkning som følger av plan- og bygningsloven. Gruppen skal utarbeide nytt kjede, våpen og logo/grafisk profil.

Les flere artikler

Varaordfører Thor Christian Grosås i Fet kommune og Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel, tok det første spadetaket for ny strekning på fylkesvei 169 Fjellsrud - Stensrud i Fet kommune.

Anleggsstart for tryggere vei

15.10.2018

Les hele artikkelen

Festivalplakat Litteraturfestivalen i Akershus 2018

Litteraturfestivalen i Akershus 2018

08.10.2018

Les hele artikkelen

Illustrasjon av hvordan den Oslo Bussterminal vil se ut etter ombyggingen.

Moderniseringen av Oslo Bussterminal har startet

05.10.2018

Les hele artikkelen

Fylkesordfører Anette Solli innledet nettverkssamlingen for internasjonalt kulturarbeid.

Internasjonalt kulturarbeid på agendaen

05.10.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet