1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Stor medaljesanking av Akershus-elever

Yrkesfag-elevene fra Akershus forsynte seg grovt fra medaljepotten under Skole-NM i yrkesfag.

Etter den første uken med konkurranser under Skole-NM i Hedmark, har yrkesfag-elevene fra Akershus markert seg sterkt. Allerede har Akershus høstet inn to gull-, fire sølv-, og en bronsemedalje i 16 yrkeskategorier, etter at oppgavene ble ferdig utført.

Duoen Henrik Sjølivangen og Oda Østebakken fra Skedsmo videregående skole, tok gull i faget Eletriker. I følge juryen kunne ingen måle seg med Skedsmo-elevene, og ramset opp en lang rekke positive superlativer.

– Vinnerne utmerket seg på samarbeidet, ryddighet, og det utførte arbeid på anlegget. Et svært ryddig og oversiktlig dokumentasjon, fortalte juryen. Derfor kom det en stor latter fra publikum da juryen påpekte en liten negativitet.

– Det eneste vi hadde å utsette på gjennomføringen var et papir som manglet i planleggingsdelen før oppgaven startet, avsluttet juryen.

Det andre gullet ble vunnet av Martin Sandås fra Strømmen vgs, som kunne stå øverst på pallen i faget Manuell maskinering.

Mange sterke plasseringer

Foruten de to gullene, fikk Akershus mange gode plasseringer. Det ble hele fire sølv, som ble vunnet av Joakim Langeland Granli fra Bjørkelangen videregående skole i Bilfag, lette kjøretøy, Kjetil Glenne fra Ås vgs i Bilskade, lakk og karosseri, Phaeophan Kitiphong fra Lørenskog vgs i Design og søm, og Elise Larsen fra Strømmen videregående skole i Frisør. Oliver S. Zimmermann og Karl Emil Ingebritsen fra Strømmen videregående skole tok en fin bronse i Automatisering. Dette var en god innsats fra Akershus-elevene, ettersom det var rekordmange deltagere under Skole-NM fra hele landet.

Akershus-elever på møbelsnekker-linjen var med i toppsiktet i en utrolig jevn konkurranse om pallplassering. Dessverre ble det ingen medalje.

I neste uke skal det konkurreres i Helse og Oppvekst, 17.-18. april, i Telemark. Da skal Helsearbeiderfaget og Barne- og ungdomsarbeiderfaget i ilden. Skole-NM avsluttes 25.- 26. april i Trøndelag. Da skal Baker, Butikkslakter, Industriell matproduksjon, Konditor, og Servitør knive om de siste medaljene.

Les flere artikler

Her er det nyopprettede DanseFOTGvg1 under helgens øvelser.

DanseFOTvg1 har hatt sin første oppstartsamling

24.09.2018

Les hele artikkelen

Christel Villadsen.

Hun er den første kvinnelige byggdrifterlærlingen

24.09.2018

Les hele artikkelen

Akershusprisen deles ut til noen som har gjort en fremragende innsats for Akershus.

Hvem bør få Akershusprisen 2018?

12.09.2018

Les hele artikkelen

Lørdag 8. september møtte 18 unge dansere opp på Rud videregående skole for prøvedans for å bli med i DanseFOTvg1.

Nå plukkes de nye DanseFOTvg1-talentene ut

10.09.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet