1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Europeisk samarbeid utvides med fem nye svenske og norske partnere

14. februar ble det politiske samarbeidet i STRING utvidet fra 6 til 11 medlemmer. Samarbeidet dekker fire land, ni regioner, tre byer og én hovedstad. Partnerskapet er dermed er et av Europas største regionale samarbeider i Europa.

Som ny partner er fylkesordfører i Akershus Anette Solli glad for medlemskapet i STRING:

-Vårt medlemskap i STRING gir Akershus et nettverk langs en prioritert akse, og styrker utviklingen innenfor mange av våre fokusområder. For oss er det viktig å se hele den nordlige korridoren i Europa som et sammenhengende område med et gjensidig behov for forbedret infrastruktur for å sikre vekst og utvikling, sier fylkesordfører Anette Solli.

Borgmester i Malmø Katrin Stjernfeldt Jammeh uttrykker også stor tilfredshet:

-Vi er svært glade for å bli inviteret til å delta i STRING som fullt medlem. Malmø har lenge vært indirekte involvert i STRING’s arbeid. I vår grenseoverskridende region har vi gjennem Øresundsbroen god kunnskap om hva en fast forbindelse mellom to land kan gjøre for en hel region. Malmø kan bringe disse erfaringer inn i STRINGs arbeid framover, sier Katrin Stjernfeldt Jammeh.

STRING-området følger den EU-prioriterte infrastrukturkorridoren ScandMeds nodlige del, som at STRING´s samlede innflytelse styrkes både nasjonalt og i forhold til EU.

En tungvekter i grensesamarbeid

Med et voksende fokus på funksjonelle regioner, mega-regioner og grenseoverskridende samarbeid er STRING nå et eksempel på et samarbeide som strekker seg fra Hamburg i sør over Sjælland, København og Malmø langs den svenske vestkyst til Norge og Oslo-området.

STRING ligger i en ressurssterk del av Europa med innovativ teknologi, transport og logistikk, bio-tech, materialforskning og grønne energiløsninger som kjerneområder i næringslivet.

Leder av STRING, statssekretær Wolfgang Schmidt fra Hamburg, ønsker de nye medlemmene velkommen:

- Med fem nye medlemmer i STRING har vi etablert grunnlaget for en sterk korridor, som viser et glimrende eksempel på grenseoverskridende politisk samarbeide i den nordlige delen av Europa. Vi er forpliktet til kontinuerligt å samarbeide om våre visjoner for et moderne samfunn, sier Wolfgang Schmidt.

 

STRING-nettverket
STRING-nettverket

 

Les flere artikler

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

08.11.2019

Les hele artikkelen

Janne Myraas er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Akershus

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge

02.10.2019

Les hele artikkelen

Ski videregående skole. Drama-elever.

22 245 søkere får nå tilbud om skoleplass

10.07.2019

Les hele artikkelen

Startskuddet har gått, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum.med de første elektriske regionbussene i drift på linje 120, 310, 315 og 381. Oppstarten ble markert av (f.v)Snorre Lægran, plandirektør i Ruter, Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Henning Bethelsen som er teknisk direktør i Norgesbuss.

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

01.07.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet