1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Europeisk samarbeid utvides med fem nye svenske og norske partnere

14. februar ble det politiske samarbeidet i STRING utvidet fra 6 til 11 medlemmer. Samarbeidet dekker fire land, ni regioner, tre byer og én hovedstad. Partnerskapet er dermed er et av Europas største regionale samarbeider i Europa.

Som ny partner er fylkesordfører i Akershus Anette Solli glad for medlemskapet i STRING:

-Vårt medlemskap i STRING gir Akershus et nettverk langs en prioritert akse, og styrker utviklingen innenfor mange av våre fokusområder. For oss er det viktig å se hele den nordlige korridoren i Europa som et sammenhengende område med et gjensidig behov for forbedret infrastruktur for å sikre vekst og utvikling, sier fylkesordfører Anette Solli.

Borgmester i Malmø Katrin Stjernfeldt Jammeh uttrykker også stor tilfredshet:

-Vi er svært glade for å bli inviteret til å delta i STRING som fullt medlem. Malmø har lenge vært indirekte involvert i STRING’s arbeid. I vår grenseoverskridende region har vi gjennem Øresundsbroen god kunnskap om hva en fast forbindelse mellom to land kan gjøre for en hel region. Malmø kan bringe disse erfaringer inn i STRINGs arbeid framover, sier Katrin Stjernfeldt Jammeh.

STRING-området følger den EU-prioriterte infrastrukturkorridoren ScandMeds nodlige del, som at STRING´s samlede innflytelse styrkes både nasjonalt og i forhold til EU.

En tungvekter i grensesamarbeid

Med et voksende fokus på funksjonelle regioner, mega-regioner og grenseoverskridende samarbeid er STRING nå et eksempel på et samarbeide som strekker seg fra Hamburg i sør over Sjælland, København og Malmø langs den svenske vestkyst til Norge og Oslo-området.

STRING ligger i en ressurssterk del av Europa med innovativ teknologi, transport og logistikk, bio-tech, materialforskning og grønne energiløsninger som kjerneområder i næringslivet.

Leder av STRING, statssekretær Wolfgang Schmidt fra Hamburg, ønsker de nye medlemmene velkommen:

- Med fem nye medlemmer i STRING har vi etablert grunnlaget for en sterk korridor, som viser et glimrende eksempel på grenseoverskridende politisk samarbeide i den nordlige delen av Europa. Vi er forpliktet til kontinuerligt å samarbeide om våre visjoner for et moderne samfunn, sier Wolfgang Schmidt.

 

STRING-nettverket
STRING-nettverket

 

Les flere artikler

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

08.11.2019

Les hele artikkelen

Janne Myraas er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Akershus

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge

02.10.2019

Les hele artikkelen

Ski videregående skole. Drama-elever.

22 245 søkere får nå tilbud om skoleplass

10.07.2019

Les hele artikkelen

Startskuddet har gått, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum.med de første elektriske regionbussene i drift på linje 120, 310, 315 og 381. Oppstarten ble markert av (f.v)Snorre Lægran, plandirektør i Ruter, Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Henning Bethelsen som er teknisk direktør i Norgesbuss.

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

01.07.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet