1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Skal prøve ut skolestart kl. 9

Asker, Lillestrøm og Frogn videregående skoler er valgt ut til et forsøksprosjekt med forskjøvet skolestart til kl. 09.00. Forsøket starter opp på de tre skolene fra høsten 2018.

Fylkestinget vedtok 20. november 2017 å prøve ut forskjøvet skolestart fra skolestart for skoleåret 2018-19. Hensikten er å få kunnskap om hvorvidt tidspunktet for når elevene må møte til undervisning har innvirkning på resultater, trivsel og læringsmiljø. Forsøksprosjektet skal evalueres etter ett år.

Asker, Lillestrøm og Frogn vgs

Asker videregående skole, Lillestrøm videregående skole og Frogn videregående skole er valgt ut til å delta i forsøket. Skolestart ved disse skolene vil derfor blir lagt til kl. 09.00 fra høsten av. Det forutsetter at elevene har tilgang på skoleskyss eller offentlig transport, og at forsøket tar hensyn til lærernes arbeidssituasjon.

Evaluering etter ett år

Forsøksordningen skal evalueres etter ett år, der man ønsker å kartlegge effekter på elevenes resultater, trivsel og læringsmiljø. Rektorenes og lærernes oppfatninger av forsøket vil også bli vektlagt. Akershus fylkeskommune er nå i gang med en anbudsprosess for å innhente bistand fra et forskningsmiljø til evalueringen. Følgeforskning over et lengre tidsrom vil bli vurdert dersom forskjøvet skoledag videreføres etter utprøvingsperioden.

Også i Stavanger

I Stavangerskolen vil det fra neste skoleår bli gjennomført tilsvarende forsøk ved inntil fem videregående skoler. Akershus fylkeskommune vil samarbeide med disse skolene for å dele erfaringer underveis.

Les flere artikler

Ordfører Tom Staahle gratulerer skolen og elevene med et flott parkanlegg.

Parkanlegg utenfor Jessheim videregående skole åpnet

11.10.2018

Les hele artikkelen

- Fra jeg var liten, har jeg hatt en indre drøm om å jobbe i helsevesenet, sier Madelene Krogh Lund (18).

– Jeg ser frem til å representere fylket mitt i Yrkes-NM

03.10.2018

Les hele artikkelen

Her kan vi se elever fra Bygg- og anleggsteknikk ved Vestby vgs.

Bli med på Yrkes-NM + Utdanningstorget!

01.10.2018

Les hele artikkelen

Elevene ved Frogn videregående skole skal fremover videreutvikle vinner-ideen om å arrangere et skoleløp. Planen er at elevene skal løpe for en god sak, hvor sponsorer som elevene selv har hentet inn, gir et beløp for hver runde som blir løpt.

Elever ved Frogn vgs lagde kampanje for årets TV-aksjon

01.10.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet