1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Fylkeskommunen går nye veier for å skape trivsel

Involvering og brukermedvirkning er sentralt i alle byggeprosjekter. I januar i år tok Akershus fylkeskommune dette ett skritt videre, ved å inkludere barne- og ungdomsrådet i planleggingen av en ny skole.

En ny videregående skole med 1100 elevplasser skal etter planen stå ferdig i Ski sentrum i 2023. Skolen skal ha et bredt tilbud innen studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram. Ski kommune har vedtatt at kommunale tjenester, som blant annet bibliotek og kulturskole, skal lokaliseres til den nye skolen.

22. januar var barne- og ungdomsrådet, med elever fra femte trinn og oppover, arkitekter, brukere og representanter fra fylkeskommunen samlet i kommunestyresalen i Ski for å diskutere hvordan den nye videregående skolen kan se ut.

Øystein, elev på Langhus skole, Norah, elev på Kråkstad skole, og Behin, elev på Ski ungdomsskole, var blant de 15 elevene fra rådet, som ble invitert til å fortelle om sin «drømmeskole».

- Det er bra at vi kan være med å planlegge vår egen fremtid, sier Øystein.

- Lillebroren min kommer til å gå på skolen. Det er viktig at elevene som kommer i fremtiden får en god skole, sier Norah.

- Jeg får ikke oppleve selv hvordan det blir å gå på den nye skolen, siden jeg går på ungdomsskole i dag, men er glad for at jeg kan hjelpe andre med å få en god skole, sier Behin.

Ny modell

Vanligvis blir elevmedvirkning ivaretatt av elevrådsrepresentanter ved den aktuelle skolen. Men siden det er snakk om en helt ny skole, ble det i dette tilfellet valgt å involvere barne- og ungdomsrådet i Ski kommune, sier Mona Øksnes, seksjonsleder skolebygg i Akershus fylkeskommune.

- Dette kan være en modell som kan benyttes på andre nye skoler også, sier hun.

Hva er prosessen videre nå? 

- Tilbakemeldingene blir nå behandlet og sammenstilt i et funksjons- og arealprogram som ligger som grunnlag for den videre planlegging av skolen. 

Skal bidra til trivsel

Ny videregående skole i Ski er en del av skolestrukturprosjektet til fylkeskommunen: «Fremtidenes skolestruktur mot 2030».

- Akershus er et fylke i vekst. Det er planlagt store utbygginger av eksisterende og nye skoler. Det er vedtatt at det skal bygges en ny videregående skole sentralt i Ski, ved rådhuset. Dette vil være med å dekke deler av behovet for flere elevplasser i Follo-regionen. Ved planlegging av skoler vektlegges et godt arbeidsmiljø for ansatte og elever. Vi har stor tro på å involvere og engasjere dagens og fremtidige elever i dette arbeidet. Slik kan de bidra til å utforme framtidens skole, sier Ingunn Nordvold, prosjektdirektør for skolestrukturprosjektet i Akershus fylkeskommune.

Dette er noen av ønskene til elevene:

  • Mer åpne arealer og farger – mindre murstein
  • Fine toaletter
  • Spesielle rom tilpasset studieretninger
  • Gode møbler
  • Mer variasjon i læringslokaler
  • En skole med bra inneklima

 

Prosjektside

 

Les flere artikler

Ordfører Tom Staahle gratulerer skolen og elevene med et flott parkanlegg.

Parkanlegg utenfor Jessheim videregående skole åpnet

11.10.2018

Les hele artikkelen

- Fra jeg var liten, har jeg hatt en indre drøm om å jobbe i helsevesenet, sier Madelene Krogh Lund (18).

– Jeg ser frem til å representere fylket mitt i Yrkes-NM

03.10.2018

Les hele artikkelen

Her kan vi se elever fra Bygg- og anleggsteknikk ved Vestby vgs.

Bli med på Yrkes-NM + Utdanningstorget!

01.10.2018

Les hele artikkelen

Elevene ved Frogn videregående skole skal fremover videreutvikle vinner-ideen om å arrangere et skoleløp. Planen er at elevene skal løpe for en god sak, hvor sponsorer som elevene selv har hentet inn, gir et beløp for hver runde som blir løpt.

Elever ved Frogn vgs lagde kampanje for årets TV-aksjon

01.10.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet