1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Fylkesordførerne: - Det er mer som forener enn skiller oss

Torsdag 4. januar var fellesnemnda i Viken fylkeskommune samlet til nytt møte på Kongsberg.

Fellesnemnda skal forberede sammenslåingsprosessen og arbeidet med etableringen av det nye fylket.

-Jeg synes det nå er en god stemning blant medlemmene i fellesnemnda. Politikerne lytter til hverandre og de har et åpnet sinn og respekt for andres standpunkter, og det lover godt for den videre prosessen, sier Anette Solli (H), fylkesordfører i Akershus og leder for fellesnemnda.

Møtet på Kongsberg startet torsdag og de 34 politikerne fra de tre fylkene skal være samlet til lørdag formiddag.

Under samlingen skal de blant annet bestemme sammensetning av arbeidsutvalg og partssammensatt utvalg. I tillegg skal de i løpet av disse dagene bli enige om hvor Viken fylkeskommune skal ha sitt administrasjonssenter.

-Jeg må si at vi har kommet et langt steg videre siden vi møttes før jul i Sarpsborg. Nå er felleskapet i Viken satt i høysetet, og det er jeg veldig glad for, sier Ole Haabeth (Ap), fylkesordfører i Østfold. Haabeth er sammen med fylkesordfører i Buskerud, Roger Ryberg (Ap), valgt til nestledere i fellesnemnda.

-Jeg ser at partiene nå godt får fram sine synspunkter. Ja, vi er uenige i noen ting, men vi klarer også å finne ut av det og komme oss videre. Det er en forutsetning for å lykkes, sier Roger Ryberg. -Vi skal nå finne løsninger som i større grad forener enn skiller oss, fortsetter Haabeth.

Her finner du tidspunkt, saksliste og saksfremlegg for møtet 4. – 6. januar

Møtet i fellesnemnda 4., 5. og 6. januar strømmes direkte via denne lenken.

Dette skjer framover

Politikerne må fortløpende prioritere og legge føringer for sammenslåingsprosessen og for det politiske arbeidet.

I tillegg er det nedsatt flere administrative grupper som skal se på hvordan arbeidet med transformasjonen fra tre ulike fylkeskommuner til Viken fylkeskommune kan skje på mest mulig smidig vis.

Parallelt med dette har regjeringen et ekspertutvalg gående. Dette skal se på overføring av statlige oppgaver fra departementer og direktorater til de nye regionene.

Les flere artikler

Leder for fellesnemnda i Viken fylkeskommune, Anette Solli.

Mener oppgaveavtalen lover godt

25.09.2018

Les hele artikkelen

Fellesnemnda innplasserte disse syv som fylkesdirektører for Viken fylkeskommune. Fra venstre: John Arve Eide, fylkesdirektør kultur; Anne Skau; fylkesdirektør for finans og administrasjon; Hilde Brandsrud, fylkesdirektør for planlegging; Knut Sletta, fylkesdirektør for infrastruktur;  Håkon Johnsen, fylkesdirektør for næring; Kristian Thowsen, fylkesdirektør for fylkesrådsleders kontor; Solveig Helene Olsen, fylkesdirektør for kompetanse.

Her er de nye fylkesdirektørene for Viken

04.09.2018

Les hele artikkelen

Møte i fellesnemnda for Viken fylkeskommune.

Møte i fellesnemnda tirsdag 4. september

04.09.2018

Les hele artikkelen

Fellesnemnda hadde møte 15. juni på Sundvolden hotell.

Møte i fellesnemnda 15. juni

15.06.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet