1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Møt AFK eiendoms nye lærlinger

Martin Rosmo (18) og Daniel André Udnes Hagen (16) hadde tirsdag 15. august sin første arbeidsdag som lærlinger i foretaket.

Begge er lærlinger i byggdrifterfaget, som bygger på Vg1 bygg- og anleggsteknikk og deretter tre års opplæringstid i bedrift.

Både Martin og Daniel har gått første året på Nes videregående skole. Men når Daniel gikk første året i år, gikk Martin andre året på byggteknikk. Martin ønsket først å bli tømrer, men ombestemte seg.

Hva fikk deg til å ombestemme deg?
- Å jobbe som tømrer innebærer mye bæring og tunge løft. Jeg tror ikke det er bra for kroppen i det lange løp. Dessuten liker jeg variert jobbing – sørge for at driftsanlegg, vann og annet er på stell, og mye ansvar, sier Martin.

Hvorfor ville du bli lærling hos oss, Daniel?
- Litt på grunn av det samme som Martin sier. Variasjonen. Det verste jeg vet er å sitte rolig. Det slipper jeg nå. Pluss jeg kommer til å lære mye. Det gleder jeg meg til.

Siden Daniel kun har første året, må han ta fellesfagene fra andre året i år.

- Det kommer til å gå helt fint. Jeg er motivert, sier Daniel.

Martin bor hos faren på Blaker og Daniel bor med foreldrene litt lenger opp Glomma, på Årnes.

Martin liker å trene på fritiden og stå på ski om vinteren. Begge er glad i friluftsliv, særlig fiske. Daniel er så glad i fisk at han også vil ha dem rundt seg hjemme – sprell levende, i akvarier.

Nå venter lærlingetiden for dem begge – Martin på Lillestrøm videregående skole og Daniel på Hvam videregående skole. Målet er fagbrev og fast jobb som driftsoperatør en gang i fremtiden.

AFK eiendom FKF er glad for å kunne tilby to nye lærlingeplasser i foretaket, og ser på det som en del av sitt samfunnsoppdrag.

Fra tidligere har foretaket fire lærlinger.

Les mer om byggdrifterfager

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet