1. Hopp til innhold på siden
  2. Hopp til menyen
  3. Hopp til hurtigsøk

Historisk vedtak for Akershus fylke

Akershus fylke blir slått sammen med Buskerud og Østfold til region Viken. Dette ble vedtatt på Stortinget torsdag, 8. juni.

Regionsreformen har vært diskutert over lang tid, men i går ble vedtatt at Akershus fylke skal bli sammenslått med Buskerud og Østfold. Høyre, Frp, KrF og Venstre ble enige om at 19 fylker skal erstattes med 11 nye regioner på landsbasis. Dette vil bli stående som et historisk vedtak ettersom det er den største kommune- og regionsreformen på 50 år. Det er planlagt at endringen for region Viken vil tre i kraft fra 1. januar 2020.

Viken kommer til å bli et godt sted å bo.

- Fylkesordfører Anette Solli

Gir utviklingsmuligheter

Fylkesordfører for Akershus fylkeskommune, Anette Solli, er glad for Stortingets vedtak om at Akershus nå blir slått sammen med Buskerud og Østfold.

- Dette er veldig gledelig, det vil gi oss rom for å utvikle oss. Vi har mulighet for å styrke denne regionen for fremtiden. Spesielt med tanke på utviklingsmuligheter innen samferdsel, samfunnsutvikling, og miljøarbeid, påpeker Solli. Kommunalminister og politiker-kollega Jan Tore Sanner var tydelig lettet etter at kommune- og regionsreformen ble vedtatt.

- For min del er nok dette både den viktigste og mest spennende voteringen jeg har opplevd i Stortinget, sier Sanner til NRK.

 Fylkesordfører Solli ser meget positivt på den nye sammenslåingen.

- Viken kommer til å bli et godt sted å bo, avslutter hun.

Ekspertutvalg

Regjeringen setter ned et ekspertutvalg som skal foreslå oppgaver som kan styrke fylkeskommunenes samfunnsutviklerrolle og gi bedre tjenester for innbyggere og næringsliv. Les mer om ekspertutvalgets sammensetning og mandat på nettsidene til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

 

 

Les flere artikler

Fellesnemnda for Viken 5-6. november

01.11.2018

Les hele artikkelen

Fra venstre: Tom Staahle, ordfører i Ullensaker, stortingsrepresentant Sverre Myrli, Hanne Opdan, ordfører i Ski og debattleder Terje Svabø.

Om Viken på Akershustinget

30.10.2018

Les hele artikkelen

Leder for fellesnemnda i Viken fylkeskommune, Anette Solli.

Mener oppgaveavtalen lover godt

25.09.2018

Les hele artikkelen

Forsideillustrasjon

Leverte gode resultater i 2017

14.05.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet