1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

41 000 flere kollektivreiser hver dag i 2015

Nye tall fra Ruter viser en økning på 4,7 prosent i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus i 2015. Dette tilsvarer 15 millioner nye påstigninger, noe som betyr 41 000 flere reiser hver eneste dag i fjor

I Akershus var det en trafikkvekst på 3,8 prosent og i Oslo var veksten i 2015 på 5 prosent.

– Det er helt klart de skinnegående alternativene som må frakte de store folkemassene inn og ut av Oslo sentrum. Strategien med at bussen frakter passasjerene til tog og T-bane i Akershus, er helt sentral for å kunne frakte alle som bor i Akershus, men jobber i Oslo, til og fra jobb. Dette gjør også at vi kan ha et større fokus på lokale bussruter i Akershus, og vi kommer til å jobbe for et enda bedre busstilbud i fylket, spesielt til og fra regionbyene våre, sier fylkesordfører i Akershus, Anette Solli.

41 000 flere reiser hver dag

Totalt sett ble det gjort 341 millioner kollektivreiser i Oslo og Akershus i 2015. Dette er en økning med hele 15 millioner reiser, noe som utgjør 41 000 nye passasjerer hver eneste dag i 2015.

– Vi er godt fornøyde med fjorårets resultater. I Oslo leverer vi sterkt gjennom hele året og når målet på fem prosent. Spesielt gleder vi oss over at satsingen i Akershus fra sensommeren 2015 allerede viser gode resultater, og i siste halvår og frem til i dag, har vi her en vekst på 6 prosent, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Det er bussene som frakter flest passasjerer, med over 140 millioner reiser i 2015. - Det er veldig bra at Ruter satte inn ekstra tiltak, blant annet nye tverrgående busslinjer, som vi ser har gitt gode resultater, sier Anette Solli.

Deretter kommer T-banen med 94,4 millioner reiser, og trikken med 54,5 millioner. Størst vekst i 2015 finner vi på T-banen med 7,8 %, og tog tett fulgt av trikk.

– Det er gledelig å se at vi i løpet av 2016 med all sannsynlighet vil passere 100 millioner årlige reisende. Den varslede satsingen på nye store T-bane- og kollektivtrafikkprosjekter legger grunnlaget for ytterligere vekst også i årene fremover, sier sporveissjef Cato Hellesjø.

Mer fornøyde i Oslo enn i Stockholm

Kundene virker også å være fornøyde med tilbudet. I følge den Europeiske BEST- undersøkelsen, der 9 europeiske byer deltar, sier over 72 prosent av befolkningen at de er fornøyde med tilbudet. Dermed har Oslo og Akershus Skandinavias mest fornøyde kollektivpassasjerer.

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet