1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

41 000 flere kollektivreiser hver dag i 2015

Nye tall fra Ruter viser en økning på 4,7 prosent i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus i 2015. Dette tilsvarer 15 millioner nye påstigninger, noe som betyr 41 000 flere reiser hver eneste dag i fjor

I Akershus var det en trafikkvekst på 3,8 prosent og i Oslo var veksten i 2015 på 5 prosent.

– Det er helt klart de skinnegående alternativene som må frakte de store folkemassene inn og ut av Oslo sentrum. Strategien med at bussen frakter passasjerene til tog og T-bane i Akershus, er helt sentral for å kunne frakte alle som bor i Akershus, men jobber i Oslo, til og fra jobb. Dette gjør også at vi kan ha et større fokus på lokale bussruter i Akershus, og vi kommer til å jobbe for et enda bedre busstilbud i fylket, spesielt til og fra regionbyene våre, sier fylkesordfører i Akershus, Anette Solli.

41 000 flere reiser hver dag

Totalt sett ble det gjort 341 millioner kollektivreiser i Oslo og Akershus i 2015. Dette er en økning med hele 15 millioner reiser, noe som utgjør 41 000 nye passasjerer hver eneste dag i 2015.

– Vi er godt fornøyde med fjorårets resultater. I Oslo leverer vi sterkt gjennom hele året og når målet på fem prosent. Spesielt gleder vi oss over at satsingen i Akershus fra sensommeren 2015 allerede viser gode resultater, og i siste halvår og frem til i dag, har vi her en vekst på 6 prosent, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Det er bussene som frakter flest passasjerer, med over 140 millioner reiser i 2015. - Det er veldig bra at Ruter satte inn ekstra tiltak, blant annet nye tverrgående busslinjer, som vi ser har gitt gode resultater, sier Anette Solli.

Deretter kommer T-banen med 94,4 millioner reiser, og trikken med 54,5 millioner. Størst vekst i 2015 finner vi på T-banen med 7,8 %, og tog tett fulgt av trikk.

– Det er gledelig å se at vi i løpet av 2016 med all sannsynlighet vil passere 100 millioner årlige reisende. Den varslede satsingen på nye store T-bane- og kollektivtrafikkprosjekter legger grunnlaget for ytterligere vekst også i årene fremover, sier sporveissjef Cato Hellesjø.

Mer fornøyde i Oslo enn i Stockholm

Kundene virker også å være fornøyde med tilbudet. I følge den Europeiske BEST- undersøkelsen, der 9 europeiske byer deltar, sier over 72 prosent av befolkningen at de er fornøyde med tilbudet. Dermed har Oslo og Akershus Skandinavias mest fornøyde kollektivpassasjerer.

Les flere artikler

Forstudie av T-bane Lørenskog-Skårersletta

Forstudie av T-baneforlengelse til Lørenskog

13.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet