1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Valgt som visepresident i HyER

Solveig Schytz (V) ble valgt som visepresident i HyER 17. desember. HyER er en internasjonal organisasjon for elektromobilitet og hydrogen i den europeiske regionen. Formålet er å redusere klimautslippene fra transport.

Solveig Schytz er leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune. Hun ble valgt som visepresident på HyERs årsmøte i Brussel 17. desember. Navnet HyER står for "European Association for Hydrogen and fuel cells and Electro-mobility in European Regions."

Annerkjennelse for el- og hydrogensatsingen i vår region

- Dette er en anerkjennelse for det gode arbeidet som er gjort både på el- og hydrogentransport i Akershus og hele hovedstadsregionen. Samarbeid med andre europeiske regioner er viktig for å påvirke nasjonale og europeiske myndigheter, sier Solveig Schytz.

Schytz ser fram til samarbeidet med andre europeiske regioner for å styrke arbeidet for å redusere utslippene av klimagasser fra transport i Akershus.

- HyER bidrar til samarbeid mellom regionene, industrielle aktører og kunnskapsinstitusjoner, og er også viktig for å få EU-finansiering til både prosjekter og infrastruktur, sier Schytz.

Om HyER

Aberdeen City Region er ny leder av HyER. HyERs oppgaver er å overvåke politikk i Brussel og være en base for kommunikasjon og prosjektutvikling blant medlemmene.

Les flere artikler

Prof. Dr.-Ing. Jõrgen Steinbach, Minister of Economic Affairs and Energy i Brandebrug holdt innledningstale for workshop 3 i SmartEdge.

Hvordan stimulere til grønn næringsutvikling?

07.10.2019

Les hele artikkelen

Elisabet Babic (M), Region Halland, Lars Salvesen (Krf), fylkesvaraordfører i Akershus og Claus Kjeldsen (Socialdemokraterne), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland i Danmark.

Samarbeid over landegrensene

24.05.2019

Les hele artikkelen

- Målet om bærekraftige transportløsninger, grønn vekst og styrking av regional utvikling krever at vi samkjører politikk, forener ulike initiativer og får en felles agenda. Folk og gods skal komme seg frem med utslippsfrie transportmidler, sier Anette Solli.

Internasjonalt samarbeid om miljøsmart transport

07.03.2019

Les hele artikkelen

Fra venstre: Stefan Siegmund, German Energy Agency, Keith Malone, California Fuel Cell Partnership, Anette Solli, fylkesordfører, Lasse Fridstrøm, TØI, Eirik T.Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø og Rolf Huber, H2 Energy.

Veien til nullutslipp i transportsektoren

07.12.2018

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet