1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fullfører videregående med universitetseksamen i matte

Skal du begynne på siste året på videregående skole i Akershus og har talent for matte? Gjør som Thomas – ta universitetsfaget Kalkulus på deltid ved Universitetet i Oslo.

Feststemning rådet i aulaen på Vilhelm Bjerknes’ hus på Blindern onsdag 29. april. Da feiret 29 studenter, 11 av dem fra videregående skoler i Akershus, vel gjennomført universitetseksamen i matematikk.

- Fin måte å få forsprang på

En av dem er Nina Maksimovic, som ved siden av å ta vg3 er med i russestyret på Skedsmo videregående skole. Avansert matteundervisning begynte hun med allerede i tiende klasse.

- Dermed var det å ta universitetsmatte et naturlig skritt videre, sier Nina, som har søkt flere realfagstudier til høsten. Øverst på ønskelisten står medisinstudier ved Universitetet i Oslo.

- Dette er en fin måte å få et forsprang på, og ikke bare faglig. Det å ta fag på universitetsnivå krever mer egendisiplin, det er rett og slett en annen måte å jobbe på. I tillegg har det vært spennende å bli kjent med andre elever fra videregående skoler i Oslo og Akershus som har samme interessefelt som meg, påpeker hun.

- Spennende og utfordrende

Førsteamanuensis ved matematisk institutt på Universitetet i Oslo, Inger Christin Borge, har guidet elevene gjennom skoleåret. Undervisningen har foregått hver onsdag kveld fra klokken 17 til 20, samt ved hjelp av to helgesamlinger.

- Det har vært spennende og utfordrende å undervise denne gruppen. Elevene er nysgjerrige og analytisk anlagt, og jeg har fått mange spørsmål om hvordan ting henger sammen og hvorfor. Jeg håper de ikke slutter med å stille spørsmål, understreker hun.

Informasjonsmøte 5. mai

Det er avdeling for videregående opplæring i Akershus fylkeskommune og Utdanningsetaten i Oslo kommune som står bak utdanningstilbudet, i samarbeid med matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo. Undervisningen gis over to semestre, med eksamen i slutten av april.  For neste års studenter holdes informasjonsmøte allerede førstkommende onsdag, 5. mai.

- For forrige års studenter lå snittet mellom A og B. Dette er et krevende studium, men det gir elevene et viktig forsprang. Ikke minst er det givende å møte andre som har samme evner som en selv som man kan diskutere med, sier studiekonsulent Robin Bjørnetun Jacobsen og universitetslektor i matematikk, Nils Voje Johansen.

Har du fullført programfagene R1 og R2 med karakteren fem eller seks, og ønsker flere utfordringer i matematikk? Les mer om kurset kalkulus - MAT1100U her, eller kontakt Beate Børja ved avdeling for videregående opplæring for mer informasjon.

Les flere artikler

Fylkesdirektør for videregående opplæring John Arve Eide ønsket velkommen til  over 100 medarbeidere fra fylkets videregående skoler og medarbeidere fra Viken fylkeskommunene Østfold og Buskerud.

Opplæringssamling om Visma InSchool

19.02.2019

Les hele artikkelen

Bernard gikk en annen vei enn de fleste av kompisene, det har han aldri angret på.

Bra business for Bernard

19.02.2019

Les hele artikkelen

Helseminister Bent Høie, justisminister- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara, kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner og minoritetsrådgiver Mubarak Beegsi (nr. 2 fra venstre) ved Rud videreående skole og noen av elevene ved skolen hadde samtale om problematikken som ekspertutvalget skal se nærmere på.

Presenterte ekspertgruppe på Rud videregående skole

18.02.2019

Les hele artikkelen

Fylkesordfører Anette Solli åpnet fylkestinget, hvor fremtidens skolestruktur ble lagt frem.

Bygger for framtid og samlokalisering

11.02.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet