1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

FireFlash UB gikk til topps i GründerExpo

FireFlash UB stakk av med den gjeveste tittelen under GründerExpo 2014, Akershusmesterskapet for elev- og ungdomsbedrifter. 177 bedrifter deltok under årets mesterskap, som fant sted på Norges Varemesse på Lillestrøm 11. mars.

- FireFlash UB scorer best på alle vurderingskriterier, og er med dette den aller beste ungdomsbedriften i Akershus, sa fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune, Lars Birger Salvesen.

Salvesen fikk æren av å dele ut den overordnede prisen til FireFlash UB for beste ungdomsbedrift, blant kategorier som «beste innovative produkt», «beste markedsføring» og «beste HR- og IA-bedrift». Ungdomsbedriften fra Ski videregående skole bemerket seg også i disse kategoriene, med henholdsvis 1., 2. og 3. plass.

Konkurrerte i 14 kategorier

Det ble i alt konkurrert i 14 ulike kategorier under gårsdagens mesterskap, og med 28 deltagende skoler var alle regionene i Akershus representert. Vinnerne finner du her.

Flere av klassevinnerne går dessuten videre til Norgesmesterskapet, som skal avholdes 29. og 30. april i år på samme sted. 120 ledere fra arbeids- og næringslivet stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere.

- Nivået er høyere i år

Petter Skotland er daglig leder i Ungt Entreprenørskap Akershus, som står bak arrangementet GründerExpo. Han mener slike utstillinger er veldig viktige.


- Elevene lærer hvordan de både skal selge seg selv og produktet inn til næringsliv og framtidige jobber. De kan komme hit og få sine ideer bedømt, sier Skotland, som selv bruker store deler av året på å reise rundt i distriktet og komme med tips og ideer til ungdomsbedriftene.

- I tillegg har vi kompetansekurs for lærerne, slik at de kan følge opp elevene best mulig, opplyser han.

Dette er 15. gang Akershusmesterskap for elev- og ungdomsbedrifter blir arrangert, og Skotland uttrykker stolthet over nivået årets ungdomsbedrifter har lagt seg på.


- Vi ser at nivået er blitt mye høyere enn for noen år siden. Ungdomsbedrift gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer, og det er ingen kunnskap som sitter så godt hos elevene som den de tilegner seg gjennom egne erfaringer, fastslår Skotland.

Les flere artikler

Helseminister Bent Høie, justisminister- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara, kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner og minoritetsrådgiver Mubarak Beegsi (nr. 2 fra venstre) ved Rud videreående skole og noen av elevene ved skolen hadde samtale om problematikken som ekspertutvalget skal se nærmere på.

Presenterte ekspertgruppe på Rud videregående skole

18.02.2019

Les hele artikkelen

Fylkesordfører Anette Solli åpnet fylkestinget, hvor fremtidens skolestruktur ble lagt frem.

Bygger for framtid og samlokalisering

11.02.2019

Les hele artikkelen

Fag- og svennebrev

Velkommen til fag- og svennebrevutdeling

11.02.2019

Les hele artikkelen

Yrkesfag-kampanje 2019

Yrkesfag-video med stor suksess

08.02.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet