1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no
17 oktober 2019

Viken fylkesting, konstituerende møte

Torsdag 17. oktober kl: 12:00  - 15:00

Urbygningen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, 1433 Ås

Legg til i kalender

Konstituerende møte for det nye fylkestinget i Viken. Det historiske møtet finner sted i festsalen i Urbygningen ved NMBU. Møtet er åpent og media er velkommen. 

Viken fylkesting vil bestå av 87 direkte valgte medlemmer.  Her ser du hvem som  ble valgt ved fylkestingsvalget 9. september 2019.

På møtet blir det blant annet valg av fylkesordfører og fylkesvaraordfører, med tilhørende offentliggjøring av det nye fylkesordførerkjedet for Viken.

Her finner du innkalling og saksliste.

Møtet blir strømmet direkte på nett.

NB: Det er begrenset med plasser til publikum i festsalen 17. oktober, og møtet vil derfor overføres på skjerm til et tilstøtende auditorium hvor publikum kan følge møtet. 

Rundt 30 minutter etter fylkestingets møteslutt blir det pressekonferanse i festsalen.  

NMBU Ivan Brodey/Statsbygg
Konstituering av første fylkesting for Viken skjer i den ærverdige festsalen i Urbygningen ved NMBU. Foto: NMBU Ivan Brodey/Statsbygg

Dette er Viken

  • Viken fylkeskommune skal fra 2020 bestå av det som i dag er fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, samt noen omliggende kommuner.   
  • Til sammen får Viken ha 1,2 millioner innbyggere. 
  • I Viken vil det fra 2020 være 51 kommuner. 
  • Les mer om Viken fylkeskommune

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet