1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
01 - 31 juni - august 2019

Sommerles: Lesekampanje for barn

Hele Akershus

Legg til i kalender

Det er nok en gang klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no! Sammen med barn fra nesten 400 andre kommuner kan alle barn fra 1.–7. klasse i Akershus fra 1. juni være med på Norges største lesekampanje.

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 105 000 barn fra hele Norge. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. 

Sommerles 2019

Hvordan delta?

For å delta, går man inn på sommerles.no og lager en egen profil. Her registrerer barna videre bøkene de leser, de får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene deres leser.

Lesing er viktig; gode opplevelser rundt lesing er kanskje enda viktigere. Sommerles.no oppmuntrer til lesing i sommerferien og besøk på biblioteket. For hver bok som registreres, får deltakerne poeng, og de går etter hvert opp i level. Det er både digitale trofeer på nettsiden og premier på biblioteket. Inne på Sommerles.no er det dessuten en spennende fortelling om Asbjørn og Astrid, skrevet av Mari Moen Holsve.

All lesing teller

Lesekampanjen er ikke bare for de som kan lese. På Sommerles.no registreres både bøker som barna har lest selv og bøker de har lest sammen med noen eller lyttet til. Også e-bøker og tegneseriehefter teller. 

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

Sommerles-logo
  • Sommerles.no er en digital lesekampanje på sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får poeng for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn i 1.–7. klasse (også skolestarterne) og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve.
  • I tillegg til å få poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og premier som kan hentes på biblioteket.
  • Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti AS.
  • Sommerles ledes i 2019 av Finnmark fylkesbibliotek, Østfold fylkesbibliotek og Snuti AS.

Ta turen innom ditt lokale bibliotek eller http://sommerles.no/ for å få mer informasjon om kampanjen.

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet