1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no
01 - 15 september 2020

Oppmelding til privatisteksamen

Tirsdag 1. september kl: 00:01
Tirsdag 15. september kl: 23:59

Legg til i kalender

Har du behov for studiekompetanse? Kanskje du ønsker å forbedre karakterer du allerede har fra videregående skole? I perioden 1-15. september kan du melde deg opp som privatist for aktuelle fag.

Hva er en privatist?

En privatist er en som melder seg til eksamen uten å være elev i faget på oppmeldingstidspunktet. Som privatist får du ikke standpunktkarakter i faget.

Det er ikke tillatt å melde seg opp som privatist hvis man samtidig er elev i samme fag. Privatisteksamen vil i disse tilfellene være ugyldig og underkjennes.

Oppmelding

All oppmelding til privatisteksamen skjer elektronisk via en egen oppmeldingsportal. Du logger deg inn med MinID. Portalen er åpen for oppmelding og betaling i følgende perioder:

  • 1. - 15. september for høsteksamen
  • 15. januar - 1. februar for våreksamen

Du må betale en eksamensavgift for hver eksamen du melder deg opp til.

Les mer om oppmelding, eksamen og andre praktiske opplysninger her

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet