1. Hopp til innhold
 2. Hopp til meny
 3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no
04 mai 2018

Aktivitetsløft-seminaret 2018

Fredag 4. mai kl: 08:30  - 14:00

Fylkestingssalen, Schweigaards gate 4, Oslo (Galleri Oslo)

Legg til i kalender

Velkommen til Aktivitetsløft-seminaret 2018: «Aktiv i Akershus» – la oss gjøre det enklere å være fysisk aktive. Påmeldingsfristen er 29. april!

Fylkeskommunen og regionalt råd for anlegg og fysisk aktivitet i Akershus har gleden av å invitere til årets viktigste møteplass for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv den 4. mai 2018. 

Seminaret er en møteplass som gir mulighet for samarbeid for alle som bidrar til å utvikle fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus. Denne møteplassen arrangeres kun en gang i året!

Aktivitetsløftet, den regionale planen, har som visjon «Aktiv i Akershus – hele livet» og denne dagen er vår mulighet til å bidra til å gjøre det enklere å være fysisk aktiv i Akershus. Gjennom å starte eller videreutvikle samarbeid innen planens fem utviklingsområder felles for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv.

Kom og la deg inspirere av eksempler på regionale tiltak som er i startgropa, og som kanskje kan være aktuelle samarbeidstiltak. I løpet av dagen er det også lagt opp til å kunne inngå intensjoner om samarbeid framover, når bredt sammensatte grupper møtes.

Se programmet og hvilke eksempler som presenteres lenger ned på siden.

Delta og bidra!

Aktivitetsløft-seminaret har 80 plasser og er gratis. Vi ønsker velkommen engasjerte medarbeidere og ildsjeler i kommuner, regionale myndigheter, regionale organisasjoner og innen frivillighet. Inviter med en kollega!

Møteplassen fungerer best med deltagere som jobber tverrfaglig, direkte eller indirekte med fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv. Det vil si innen ledelse, strategisk planlegging og utvikling, skole, næring, eiendom, kulturminne, folkehelse, fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv.

Meld deg på via eget påmeldingsskjema. Frist for påmelding er 29. april kl 12. 

Program

08.30-09.00

Ankomst og registrering i resepsjonen/foajéen i Galleriet

09.00 til 11.45

PLENUM I FYLKESTINGSSALEN

Aktiv i Akershus – la oss gjøre det enklere å være fysisk aktive v/ Kristin Felde, fylkesdirektør og leder av regionalt råd for anlegg og aktivitet i Akershus

Felles regional prosess … hvordan og hva er viktig?

 • Årshjulet - fra behov, idé og samarbeid til vedtak, penger og gjennomføring v/ Rune Winum, seksjonsleder
 • Når er egentlig et tiltak, område, anlegg eller en aktivitet regional? v/ representant for regionalt råd for anlegg og fysisk aktivitet i Akershus
 • Åpen mikrofon – synspunkter fra deltagere

Regionale tiltak som følger opp Aktivitetsløftet – 3 eksempler (15 minutter / eksempel)

 • Friluftslivets uke – aktiviteter over hele Akershus v/ Maria. R. Tesaker, fylkeskontakt, Forum for Natur og Friluftsliv Akershus
 • Young Active – ungdomsstyrte aktivitetsgrupper v/ Øyvind Skaug Eide, Akershus Idrettskrets
 • Friluftsråd på Romerike – kompetanse og innsats samles og styrkes v/ Tom Fremstad, generalsekretær, Oslo og Omland Friluftsråd

Pause (20 minutter)

Regionale tiltak som følger opp Aktivitetsløftet – 3 eksempler (15 minutter / eksempel)

 • Varingskollen – mangfoldige helårsaktiviteter til lokale og regionale brukere v/ Hilde Nysten Thorkildsen, ordfører i Nittedal kommune og representant for Hakadal Idrettslag
 • Velodrom - som del av helhetlig utvikling av Risenga i Asker v/ Jørn Michalsen, Norges Cykleforbund Region Øst
 • Breivoll – etablering av Follos største og mest mangfoldige friluftslivsarena v/ Ellen Grepperud, plan- og utviklingssjef, Ås kommune og Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn (forbehold)

Introduksjon til videre arbeid i grupper v/ representant for regionalt råd for anlegg og fysisk aktivitet i Akershus

11:45 til 12:30

LUNSJ serveres i resepsjonen/foajéen – spise sammen i gruppene

12.30 til 14.00

Seminaret fortsetter i GRUPPER – i grupperom og fylkestingssalen

Gruppene har 1,5 timer inklusiv 15 minutters pause underveis og 15 minutter til avslutning (inndeles i områdene Asker/Bærum, kommunene i Follo, kommunene på Romerike samlet).

Intensjonsrunde 1: (30 minutter) 
Hvilke av de regionale tiltakene på oversikten fra nåværende handlingsprogram 2018-2021 er det aktuelt å inngå en intensjon om å samarbeide videre om?

Pause (15 minutter)

Intensjonsrunde 2: (30 minutter) 
Hvilke nye tiltak er det aktuelt å inngå intensjoner om å samarbeide om i 2019 til 2022 basert på regionale behovsvurderinger? Prioriter gjerne.

Avslutning av dagen i hver av gruppene (15 min)

Avslutte og avklare datoer for videre arbeid fram mot innspillsfristen 1.7.2018 for Aktivitetsløftets handlingsprogram for 2019-2022.

Det kan komme mindre endringer i programmet.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet