1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Angst for tannbehandling?

Vi kan gi psykologisk behandling til deg som har behov for tilrettelagt tilbud om tannbehandling på grunn av tortur, overgrep eller odontofobi (TOO).

Wayhome Studio/Shutterstock

Opplever du sterk redsel i forbindelse med tannbehandling? 

Behandlingsmetodene er kunnskapsbaserte

Hos oss vil du få samtaler med psykolog og tilvenning til tannbehandling av tannlege med spesialkompetanse. Behandlingsmetoden som brukes er hovedsakelig kognitiv atferdsterapi og blir utført i samarbeid med psykolog.

Hovedmålet med behandlingen

Hovedmålet med behandlingen er å trene deg opp til å mestre tannbehandling. Da vil du senere kunne fortsette tannbehandling hos en vanlig tannlege.

TOO - teamene behandler hovedsakelig den tannbehandlingsrelaterte angsten, men utfører også tannbehandling som en del av angstbehandlingen.

Behandlingskostnader

Tannbehandlingen som teamene utfører er kostnadsfri. Eventuell videre tannbehandling hos en annen tannlege må du betale. Egenbetaling avhenger av tannlegens pris. Du finner priser hos de fleste tannleger på www.hvakostertannlegen.no.

Henvisning

Voksne kan henvende seg direkte til TOO-teamene på eget initiativ eller være henvist fra tannlege, lege eller psykolog.

Hvis du tror at vi kan hjelpe deg eller har spørsmål om tilbudet er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss! 

Kontakt oss

Samtykke *
Samtykke 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet