1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Åpning av ny tannklinikk på Bjørkelangen

13. februar var det offisiell åpning av en ny og moderne tannklinikk, sentralt plassert på Bjørkelangen.

Tannklinikken er lokalisert i Helsehuset, sentralt plassert ved rådhuset og sykehjemmet på Bjørkelangen. Klinikken gir et behandlingstilbud til innbyggere i Aurskog-Høland kommune. Primært gir klinikken tilbud til barn og ungdom opp til 20 år, eldre og uføre på institusjon eller som mottar helsetjenester fra hjemmesykepleien, psykisk utviklingshemmede og andre prioriterte grupper.

Fylkeskommunens eiendomsforetak AFK eiendom FKF har i samarbeid med tannhelsetjenesten arbeidet med å innrede lokalene, som er eid av Aurskog-Høland kommune, og 10. januar i år kunne ansatte og brukere for første gang ta klinikken i bruk.   

Lokalene er lyse, har en moderne innredning og det er høyt under taket – over tre meter. For å unngå problemer med gjenklang er mye av kunsten, hvor motivene er fra nærområdet, laget på akustikkplater. Kunstneren er Gunn Asveig Manflå.

Kunstnerisk utsmykning av Gunn Asveig Manflå.
Kunstnerisk utsmykning av Gunn Asveig Manflå. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

I samme etasje holder helsestasjonen til og i etasjen under er helsekontor og legevakt lokalisert.

- Samlokalisering er i tiden. Det ser vi når det gjelder skoler, men også når det gjelder tannklinikker. Å samle tjenestene er en vinn-vinn-situasjon. Det gir god ressursutnyttelse, samtidig som veien for brukerne blir kort. Her på Bjørkelangen er sykehjemmet vegg i vegg med tannklinikken. Det betyr at brukerne slipper å reise med taxi, sier direktør for tannhelsetjenesten i Akershus fylkeskommune, Kirsten Nerheim Ahlsen.

Den nye tannklinikken er lokalisert i Helsehuset på Bjørkelangen. Her fra inngangspartiet.
Inngangsparti til Helsehuset. Foto: Torhild Simble, Akershus fylkeskommune.

Tannklinikken har seks ansatte, tre tannleger, tannpleier og tannhelsesekretærer. Klinikken blir ledet av klinikksjef Linda Therese Lie.

 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet