1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Høyt ansett folkehelsepris til tannhelsetjenesten

Tannhelsetjenesten i Akershus og Buskerud deler Zendiumprisen 2018 for sitt forebyggende tannhelsearbeid på sykehjem.

Økt innsats på sykehjem

Begge fylkene har økt innsatsen for å styrke tannhelsen blant beboere på sykehjem i kommunene. Undersøkelser viser at dersom pleiepersonalet ikke hjelper beboerne med munnhygiene, blir tannhelsen fort forverret.
- Stadig flere sykehjemsbeboere har egne tenner. Ettersom tannhelsetjenesten vet at dagens og fremtidens sykehjemsbeboere har større utfordringer når det gjelder tenner og tannstell, må vi være oss ansvaret mer bevisst og endre vår arbeidsmåte på sykehjemmene, sier folkehelsekoordinator Rigmor Moe.

Ny giv

I prosjekt «Ny giv» i Akershus fylkeskommune, besøker tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer sykehjemmene i kommunene en gang i måneden. Dette først og fremst for å drive opplæring av pleiepersonell i munnhygiene, men også for å se til beboere som trenger det. Strømmen, Nesbru, Jessheim og Ski tannklinikk var «pilotklinikker». Resten av tannklinikkene i Akershus følger etter i løpet av 2018.

Komiteen som har tildelt Zendium-prisen minnet om den offentlige tannhelsetjenestens ansvar innenfor eldretannpleie. Komiteen ser derfor svært positivt på de to gode initiativene som er tatt i henholdsvis Akershus og Buskerud fylkeskommuner. Det var mange søknader til årets pris, og Zendiumprisen har svært høy anseelse innen folkehelsearbeidet. Prisen er på 65.000 kroner, og deles av tannhelsetjenesten i de to fylkene.  Torbjørn Wilhelmsen overrakte prisen på vegne av Zendium på Samfunnsodontologisk forum i Loen, Sogn og Fjordane.

Zendiumkomiteen 2018 har bestått av Peter Marstrander (fylkestannlege i Troms), Bente Stuveseth ( daglig leder i Norsk tannvern) og Elisabeth Jonsson (leder av Tannlegeforeningen fagnemnd).

Foto: Den norske tannlegeforening/Kristin Aksnes
Torbjørn Wilhelmsen, Rigmor Moe (Akershus), Eva Rydgren Krona (Buskerud) under prisutdelingen.

Les flere artikler

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Venterommet på Asker sentrum tannklinikk

Ny tannklinikk i Asker

18.11.2019

Les hele artikkelen

Årsrapport 2018, forside

Fylkeskommunens årsrapport 2018

20.05.2019

Les hele artikkelen

De ansatte gleder seg over ny, flott klinikk. Fra v.: tannlege Unn Therese Hoddø, tannhelsesekretær Åse Frogner Sand, tannlege Caroline Urdahl, tannlege Sobia Zahid Iqual, Eva Eriksen, direktør for tannhelsetjenesten Kirsten Nerheim Ahlsen og klinikksjef Linda Therese Lie.

Åpning av ny tannklinikk på Bjørkelangen

14.02.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet