1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Åpnet ny tannklinikk og nytt auditorium på Dønski

Fylkesordfører Nils Aage Jegstad åpnet torsdag 5. september nye Dønski tannklinikk og det nye auditoriet ved Dønski videregående skole i Bærum.

Samlokalisering og samarbeid

Tannklinikken og auditoriet er lokalisert i et nytt bygg tilknyttet skolebygget ved Dønski videregående skole. - Dette er godt eksempel på samarbeid mellom to av våre sentrale virksomheter, videregående opplæring og tannhelsetjenesten, sa Jegstad, før han klippet over snoren laget av silkebånd og tanntråd.

Fylkestinget vedtok i 2011 å bygge et nytt auditorium og ny tannklikk på Dønski. Nytt auditorium er en del av renoverings- og vedlikeholdsplanen for Dønski videregående skole, der det tidligere er utført arbeider på vinduer og fasader, nye lærerarbeidsplasser og nytt bibliotek. I sommer ble det også inngått en leieavtale med Bærum kommune om leie av hallplass til idrett i Rud/Hauger-hallen, og i løpet av høsten knyttes skolen og det nye bygget til fjernvarme.

Gir nye muligheter for undervisning

- Det viktigste vi gjør er å drive god undervisning, men det morsomste vi gjør er å åpne nye skolebygg, sa assisterende fylkesdirektør for opplæring, Ingunn Nordvoll. Hun påpekte hvordan det nye auditoriet vil være en ressurs for den gode utviklingen Dønski er i.

Det nye auditoriet ved Dønski har 130 plasser, og er sammen med de tilhørende grupperommene et kjærkomment tilskudd til undervisningsfasilitenene ved skolen. Nordvoll påpekte hvordan fylket og Dønski selv gjennom systematisk satsing har klart å legge til rette for gode læringsforhold.

- Jeg er svært fornøyd med vår nye «storstue», som gir mulighet for både økt spesialisering og differensiering for elevene, sa Hanne Rud, rektor ved Dønski vgs. Rud trakk også frem de nye trivselshaugene i skolegården, små gresskledte hauger med sitteplasser laget av overskuddsmassen fra byggeområdet.

Moderne tannklinikk med topp utstyr

Den nye tannklinikken på Dønski erstatter den tidligere Levre tannklinikk. Klinikken med sine 15 ansatte betjener distriktene Dønski, Evje, Sandvika, Løkeberg og Skui med tilsammen ca 7000 brukere. Nå har tannklinikken fått topp moderne lokaler, med ti behandlingsrom, behandling med lystgass og avansert røntgenutstyr. Behandlingsrommene er utsmykket med fotografikunst av Gunn Asveig Manflå, og har farger og lyssetting som skal virke beroligende for pasientene.

Både fylkestannlege Kirsten Ahlsen og overtannlege i Asker og Bærum, Jørgen Storm Hanssen, gledet seg stort over de nye lokalene. – Ekstra flott er det at vi nå har rom til å være læreplass for elever og studenter innen tannhelsefaget, sa Hanssen.

 

Les flere artikler

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan skolen se ut (fasade sett fra veien).

Kontrakt signert for utbygging av Eikeli

15.11.2019

Les hele artikkelen

Nadderud videregående skole.

Slik kan fylkeskommunen spare tid og kostnader på utbedring av setningsskader

23.09.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet