1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Gjev pris til Tannhelsetjenesten

Tannhelsetjenesten i Akershus ble i helgen hedret med årets Zendiumpris for sitt tannhelseforebyggende arbeid blant innvandrere.

- Dette er en pris som henger høyt i tannhelsetjenesten, vi er derfor veldig stolte at den i år tildeles oss, sier folkehelsekoordinator og tannpleier Rigmor Moe, som mottok prisen på vegne av Tannhelsetjenesten i Akershus. Prisen er på 50.000,- kroner og ble delt ut sist fredag under landsmøte til Den norske Tannlegeforening i Lillestrøm.

Motvirker sosiale forskjeller gjennom opplæring

Barn med ikke-vestlig bakgrunn i Norge har større risiko for å få hull i tennene enn etnisk norske jevnaldrende. Dette ønsket Tannhelsetjenesten i Akershus å gjøre noe med og etablerte TaFo-prosjektet. De ønsket å gi en lettfattelig informasjon om kosthold og tannhelse for å forsøke å utjevne disse sosiale ulikhetene. Prosjektet legger også vekt på at det er mye å hente ved å forebygge kostholdsrelaterte livsstilssykdommer, fremfor behandling og rehabilitering av overvekt, fedme og diabetes og ikke kun kariesproblematikk. Primært var målsettingen å gi opplæring til introduksjonsklassene på opplæringssentrene, men lærerne signaliserte at langt flere av deltakerne ønsket å bli involvert i tiltaket og omfatter derfor nå alle på opplæringssenterne.

 - Vi får gode tilbakemeldinger fra opplæringssentrene på at opplæringen er nyttig. At vi kommer ut til opplæringssenteret med vår informasjon, sikrer at vi treffer viktige grupper samtidig. At informasjonen gis som et ledd i språkopplæringen virker dessuten svært motiverende, opplyser Moe. I løpet av de to siste årene er opplæringen gitt til 788 personer fra 58 land. Opplæringen retter seg mot begge kjønn i alle aldersgrupper.

- Viktig oppsøkende virksomhet

Torbjørn Wilhelmsen, som overrakte prisen på vegne av Zendium, understreket betydningen av det klare helseforebyggende perspektivet og at tannpleiere i Akershus oppsøker en viktig målgruppe der de befinner seg. – Begge deler vitner om en bevisst og proaktiv tilnærming til et svært viktig tema, og tannhelsetjenesten viser til en praksis som kan overføres til andre kommuner og fylker, sier Wilhelmsen.

 - Å få en slik pris er en anerkjennelse av at vi har utarbeidet et bra folkehelsetiltak. Det gir oss motivasjon og inspirasjon til både å fortsette og til å begynne med nye tiltak og aktiviteter på folkehelsefeltet, sier Kirsten Nerheim Ahlsen, direktør i Tannhelsetjenesten.

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet