1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om statistikk og kart


Filtrering av artikellisten

600 000 innbyggere i Akershus

William Gamst (6 uker) fra Jessheim ble valgt som symbolet på at det nå er 600 000 innbyggere i Akershus. Fylkesordfører Anette Solli møtte William og familien hans.

Akershus med gode resultater i 2015

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken, hvor mange kilometer asfalt ble lagt på fylkesveiene? Svarene får du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2015.

Nytt kunnskapsgrunnlag om fysisk aktivitet i Akershus

Andelen av Akershus-befolkningen som trener har økt jevnt de siste 20 årene. Likevel er kun 1/3 av befolkningen fysisk aktive 30 minutter hver dag. Dette fremkommer i et nytt kunnskapsgrunnlag om fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus.

Tall og fakta om klima, samferdsel og miljø

Et nytt statistikkhefte presenterer tall om klima og energi, reisevaner og pendling, vei- og kollektivtrafikk, vann og avløp, støy og lokal luftforurensning, og arealbruk og tettstedsutvikling.

Utdanning og arbeidslivets kompetansebehov - nytt temahefte

Akershus fylkeskommune gir nå ut et nytt temanummer i serien Akershusstatistikk, med statistikk og fakta om utdanning og arbeidslivets kompetansebehov i Akershus og hovedstadsregionen.

Akershus vokser i befolkning og antall arbeidsplasser

Akershus er i vekst, både når det gjelder befolkning og antall arbeidsplasser, viser det nye forskningsnotatet Regional analyse for Akershus 2015.

Akershusstatistikk 3/2015

Temanummer om utdanning og arbeidslivets kompetansebehov i Akershus og hovedstadsregionen.

Tall og fakta om Akershus - nytt statistikkhefte

Befolkningen i Akershus fylke nærmer seg 600 000 innbyggere. Fylket har en godt utdannet befolkning, med et høyt inntektsnivå, gode levekår og en god helsetilstand.

Fylkesrådmannens forslag til økonomiplan

Fylkesrådmannen la 22. oktober frem forslag til årsbudsjett 2016 og økonomiplan 2016-2019. Samtidig ble det også lagt frem forslag til handlingsprogram for samferdsel.

590 000 innbyggere i Akershus

Siden 1. januar er det 5 200 flere innbyggere i Akershus, totalt 590 106 innbyggere. Akershus er det fylket i landet som har prosentvis størst befolkningsvekst.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet