1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om statistikk og kart


Filtrering av artikellisten

Fylkeskommunens årsrapport 2018

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2018.

Sterk befolkningsvekst i Viken

Statistisk sentralbyrå (SSB) har nylig publisert befolkningstall for 2018. Tallene viser en sterk befolkningsøkning i området som skal bli det nye Viken fylke, og sterkere enn i andre av landets fylker.

Sterk befolkningsvekst i Akershus

Per 1.1.2019 bodde det 624 055 personer i Akershus, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det siste året har befolkningen økt med 1,6 prosent.

Ny og oppdatert statistikk om Akershus

Akershus er i stadig endring. Det krever at statistikken til enhver tid oppdateres og justeres. Analysestaben har nå oppdatert flere datasett i statistikk- og tabellbanken som gir bredere innsikt og informasjon om Akershus på flere sentrale områder.

Ny statistikk om utdanning og arbeidslivets kompetansebehov

I Akershusstatistikk 4/2018 presenteres kartlegginger av hvordan overgangen mellom videregående utdanning til høyere utdanning og videre til arbeidslivet har utviklet seg i perioden 2015-2018.

Befolkningen i Akershus vil fortsette å vokse

Befolkningen i Akershus vil vokse med om lag 25 prosent fram til 2035, viser nye prognoser. Den sterkeste befolkningsveksten er ventet på Øvre Romerike, mens Follo er forventet å vokse minst blant delregionene i fylket.

619 440 personer i Akershus

Siden årsskiftet er det blitt 5 414 flere innbyggere i Akershus. Nå bor det 619 440 personer i Akershus, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

750 000 innbyggere i Akershus i 2040?

Statistisk sentralbyrå (SSB) har publisert en ny befolkningsframskriving for kommunene. Framskrivingen viser at befolkningsveksten i landet fram mot 2040 forventes å bli sterkest i Akershus og Oslo.

Status og utvikling for miljø og samferdsel i Akershus

Fossilt brensel er snart utfaset i Akershus, og det har vært noe nedgang i klimagassutslippet i fylket. Kollektivandelen øker, men biltrafikken inn mot Oslo er stabil. Dette er blant tallene som kommer frem i et nytt statistikkhefte om miljø og samferdsel i Akershus.

Leverte gode resultater i 2017

Hvor mange elever fullførte og bestod videregående opplæring, og hvordan var resultatene? Hvor mange passasjerer var det i kollektivtrafikken og hvordan står det til med tannhelsen til barn og unge i fylket? Svarene finner du i Akershus fylkeskommunes årsrapport 2017.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet