1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Innfartsparkering

Innfartsparkering er en viktig del av det samlede transportsystemet og kan være et bidrag for å begrense utslipp fra klimagasser.

Innfartsparkering er parkering ved en stasjon eller holdeplass hvor de reisende parkerer bilen eller sykkelen og tar resten av reisen med kollektivtransport, for eksempel buss eller tog. Innfartsparkering er dermed en viktig del av kollektivsystemet i Oslo og Akershus. Innfartsparkering kan bidra til å begrense utslipp av klimagasser fra veitrafikken dersom den totale distansen som kjøres med bil blir redusert.

Statistikk om og kart over innfartsparkeringer

Statistikkbanken i Akershus fylkeskommune inneholder en oversikt over antall og navn på  innfartsparkeringsplasser i Akershus.

Kartet under viser innfartsparkeringer for tog (rød), buss (blå), t-bane (grønn), båt/buss (lilla) og båt/tog (oransje). Klikk på markeringene for å få opp mer informasjon om hver parkering, som hvorvidt det er sykkelparkering og ladestasjoner for el-kjøretøy. Vær oppmerksom på at antallet plasser og priser kan være utdaterte eller mangelfulle. For parkeringsregler, se skilting på den enkelte parkeringsplass.

Strategi for innfartsparkering

Akershus fylkeskommune samarbeider med Bane NOR, Ruter, Sporveien og Statens vegvesen om drift og utbygging av innfartsparkeringstilbudet for bil- og sykkel i Oslo og Akershus. Mange steder er også kommunene involvert i arbeidet. Partene har i felleskap utarbeidet en strategi for innfartsparkering i Akershus og Oslo. 

Strategi for innfartsparkering for Oslo og Akershus (pdf)

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet