1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Nyheter om samferdsel og transport


Filtrering av artikellisten

Passasjervekst for sommerbåtrutene på Oslofjorden

Ruters sommerbåter fra Aker Brygge til Drøbak og Son og flere andre stoppesteder, har hatt en fin vekst i antall passasjerer sommeren 2017. Totalt er det en passasjervekst på 26 prosent fra 2016 til 2017.

Forslag til regional plan for handel, service og senterstruktur

Vekst og strukturendringer i deler av detaljvarehandelen skaper utfordringer for tettsteder og sentrumsområder i Akershus. Forslag til regional plan er nå ute til offentlig gjennomsyn. Høringsfrist er 19. mars 2018.

Et kollektivtilbud for flest mulig

Arbeidet med tilgjengelighet og universell utforming er sentralt for å realisere ambisjonene om et kollektivtilbud for flest mulig. 16. november var det arbeidsverksted hos Akershus fylkeskommune.

Sørger for trafikksikkerheten i utbyggingsområder

Lørenskog kommune har tatt grep for bedre trafikksikkerhet når lastebiler og gravemaskiner inntar nærområder. Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU) fikk en orientering om temaet i sitt møte 30. november.

Miljøsmart kjøring til trening

Barna som deltar på Stabæks fotballtrening får tilbud om minibuss fra skolen til treningen. Ruter, Bærum kommune og Stabæk Fotball samarbeider om tilbudet, som skal bidra til færre lokale bilturer og flere kollektivreiser.

Fornebubanen med arkitektkonkurranse

Fornebubanen lyser ut plan- og designkonkurranse for bygging av nye T-banestasjoner. Det skal bygges seks nye stasjoner på Fornebubanen, fire av dem ligger i Akershus.

11,8 milliarder kroner til samferdsel

I fylkesrådmannens forslag til handlingsprogram for samferdsel 2018-2021, er det satt av en betydelig sum penger. Likevel er ikke dette nok til å dekke alle prosjekter i Akershus.

Bærekraftrapport for Akershus fylkeskommune 2017

Akershus fylkeskommune har for første gang lagt fram bærekraftrapportering for fylkeskommunen. Målet er å gi en oversikt over status og utfordringer for å redusere klimagassutslippene i Akershus.

Budsjetthøring på Stortinget

Tirsdag 31. oktober var det høring om statsbudsjettet i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel, tok blant annet opp byvekstavtalen på høringen.

Oslo og Akershus enig om redusert økning i billettprisene

Byrådet i Oslo og Akershus fylkeskommune er enige om å redusere den allerede avtalte økningen i billettprisene for kollektivreiser i 2018. Halvparten av kollektivtrafikkens bidrag til Oslopakke 3 på 79 millioner kroner vil nå bli finansiert innenfor Ruters økonomiske handlingsrom i 2018.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet